Trump eist gouden koets van de Queen

Geen lekker soepele start van het aanstaande staatsbezoek van Donald Trump aan Engeland. De president heeft te kennen ge...

Geen lekker soepele start van het aanstaande staatsbezoek van Donald Trump aan Engeland. De president heeft te kennen gegeven dat een rit per gouden koets ‘part of the program’ moet zijn.

Het verzoek bezorgt de veiligheidsdiensten nu al hoofdbrekens: het wordt de grootste security operatie ooit om The Mall te beveiligen voor de processie per koets. Gezien de tienduizenden mensen die worden verwacht om tegen het beleid van The Donald te protesteren, zouden ze hem liever in een kogel- en bomvrije auto zien, dan in een antieke koets met een stel paarden ervoor. Barack Obama bespaarde het gastland de moeite en reed in een gewapende motorcade van Horse Guards Parade naar Buckingham Palace.

Gek op goud  

 

Dat Donald Trump dol is op goud, is geen geheim. Zijn appartement  ↑ in de Trump Tower in New York is één en al bladgoud en hij liet zijn naam groot in goud op zijn vliegtuig ↓ zetten.

© ANP

Geen wonder dus, dat hij voor zijn aanstaande bezoek in Londen verlekkerd een ritje in de gouden koets van de Queen in zijn eisenpakket op zijn verlanglijstje heeft gezet. De president van de Verenigde Staten brengt in de tweede week van oktober een officieel bezoek aan Engeland.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws