Prinses Mary van Denemarken: lente in haar bol!

Kroonprinses Mary van Denemarken is een verwoed amateurfotograaf. Niet alleen legt ze regelmatig haar eigen kinderen vas...

Lees ook

Kroonprinses Mary van Denemarken is een verwoed amateurfotograaf. Niet alleen legt ze regelmatig haar eigen kinderen vast voor officiële foto’s, ook de royal honden zijn een dankbaar onderwerp, zeker in de lente.

Border collie Ziggy is inmiddels al twaalf, maar nog altijd reuze vief, van dagelijks hardlopen met zijn baasjes. Ze komt uit een nestje waarvan ook twee puppy’s in Nederland terecht zijn gekomen en hoort echt bij het kroonprinselijk gezin. Al moest er wel een professionele trainer aan te pas komen om Ziggy’s energie in goede banen te leiden. Inmiddels is ze zover dat ze keurig tussen de krokussen rond paleis Amalienborg kan poseren, zonder er meteen in te gaan graven.

Royal graafmachines

© Det Danske Kongehus / H.K.H. Mary van Denemarken

Dat laatste laat ze over aan Tillia en Helike, de gladharige teckels van koningin Margrethe, die het tuinteam van het paleis tot wanhoop kunnen brengen omdat Hare Majesteit steeds roept ‘dat het hun natuur is’ en weigert de graafwerkzaamheden te corrigeren. It’s good to be Queen. Amalienborg ligt rond een vierkant plein, elk paleisblok heeft een eigen naam en een eigen tuin. Zo woont Margrethe in Paleis Christian IX en kroonprins Frederik en kroonprinses Mary met hun gezin in Paleis Frederik VIII. Elk paleis heeft aan de achterkant een eigen tuin, Mary’s bloembedden zijn dus veilig voor de royal teckels. 

Lees ook:    

Beeld © Det Danske Kongehus / H.K.H. Mary van Denemarken

Laatste nieuws

Zie ook