8 Hollywood celebs die werden geboren met een zilveren lepel in de mond

We noemen een Brooke Shields, Julia Louis-Dreyfuss en Michelle Williams. Drie actrices met een prachtige carri&egra...

Lees ook

We noemen een Brooke Shields, Julia Louis-Dreyfuss en Michelle Williams. Drie actrices met een prachtige carrière en een goed gespekte bankrekening. Maar die laatste hadden ze eigenlijk allang al. Zij werden geboren met een zilveren lepel in de mond.

1. Brooke Shields

Kapitaal: 76 miljoen

Brooke werkt sinds haar twaalfde en verdiende zelf 23,4 miljoen euro. Het fortuin van papa Frank bedraagt 76 miljoen.

2. Carly Simon

Kapitaal: 233 miljoen

Carly verdiende zelf haar geld met zingen en schrijven, maar het oude geld kwam toch echt van haar vaderskant. Het familiefortuin zou nu 233 miljoen euro zijn.

3. Kyra Sedgwick

Kapitaal: 496 miljoen

Kyra’s vader heeft als ‘durfkapitalist’ de status van Amerikaanse adel. De familie bezit land ter waarde van bijna 500 miljoen euro.

4. Rooney Mara

Kapitaal: 510 miljoen

Rooney verdiende zelf 7,5 miljoen euro, maar gelukkig kan ze altijd nog terugvallen op een trustfonds van zo’n 510 miljoen euro.

5. Chevy Chase

Kapitaal: 890 miljoen

Als afstammeling van één van de rijkste families van Amerika vallen Chevy’s eigen verdiensten à 46 miljoen euro in het niet bij die van het familiekapitaal. Dat wordt geschat op 890 miljoen euro.

6. Edward Norton

Kapitaal: 8,4 miljard

Met een Golden Globe en een Oscar-nominatie op zak doet Edward het goed. Bovendien doet hij wat terug met het familiefortuin: hij investeert (mede) in betaalbare woningen à 8,4 miljard euro.

7. Michelle Williams

Kapitaal: 43 miljoen 

Michelle acteerde 15 miljoen euro bij elkaar, maar het beleggen leerde ze van haar steenrijke vader. Ze zette in één dag 10.000 dollar om in 100.000 dollar.

8. Julia Louis-Dreyfus

Kapitaal: 11,3 miljard

Julia werd wereldberoemd als Elaine in Seinfeld (à 564.000 euro per aflevering), maar eigenlijk komt ze van oud geld. De familie bezit tien procent van de wereldhandel in agrarische handelsstromen. Ka-ching.

Lees het hele artikel in Beau Monde. Bestel de editie hier.

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook