Kate en William brengen beladen bezoek aan Parijs

Het is een kwestie van tanden op elkaar en gewoon doorgaan voor Kate en William in Parijs. Maar een gewoon werkbezoek is...

Lees ook

Het is een kwestie van tanden op elkaar en gewoon doorgaan voor Kate en William in Parijs. Maar een gewoon werkbezoek is het niet.

Om te beginnen is dit het eerste officiële bezoek van prins William aan Parijs sinds zijn moeder daar bijna 20 jaar geleden verongelukte (privé is hij er wel geweest, onder andere met zijn broer prins Harry). Hoewel een tussenstop bij de Vlam van de Vrijheid (de officieuze Diana bedevaartsplaats bij de Pont de l ‘Alma tunnel) niet op het programma staat, zullen er ongetwijfeld pijnlijke herinneringen boven komen aan de tragische omstandigheden waaronder The People’s Princess daar stierf. 

Charmeoffensief

© Getty Images

Maar het bezoek is ook op een andere manier beladen. Het is bedoeld als manier om de relaties met Frankrijk te bestendigen nu Engeland druk bezig is met de Brexit. Het programma ziet er redelijk voorspelbaar uit: ontmoeting met president Hollande, receptie op de Britse ambassade. Kate droeg hiervoor een Alexander McQueen met sieraden van Balenciaga.

Chic diner

© Kensington Palace

Een en ander werd gisteravond gevolgd door een black tie diner dat door Edwin Llewellyn, de Engelse ambassadeur in Frankrijk, werd gehouden. Verder staan er voor vandaag een bezoek aan Les Invalides op het programma en woont het stel de rugbymatch tussen Frankrijk en Wales bij. In theorie klinkt het alsof er niets kan misgaan: Parijs in de lente, de hertogin van Cambridge in iets elegants, William op zijn charmantst, van die dingen.

Discretie gezocht  

 

Het beeld van l’amour toujours heeft echter toch wel een deukje opgelopen door de beelden van prins William tijdens zijn skivakantie. En dan niet zozeer door zijn nogal… aparte manier van dansen (zoals je in de video ziet zijn Windsors niet gezegend met salsagenen), maar meer omdat het best een beetje pijnlijk was dat hij zich zo liet gaan ten overstaande van vele cameramobieltjes. Met ‘slut-dropping’  dames die even hun momentje roem meepikten met hem. Iemand met zijn ervaring in het publieke leven, die binnen afzienbare tijd kroonprins en later koning zal worden, had zijn après ski beter wat discreter kunnen beleven.

Royal froideur?

© ANP

Niemand weet hoe Kate, hier in Jenny Packham, de beelden heeft ervaren. Misschien ziedde ze van woede omdat hij haar indirect ook voor gek heeft gezet. Misschien voelde ze zich gekwetst. En misschien heeft ze zich dood gelachen om de suffe moves van William. Feit is wel dat the show must go on, ook nu weer extra kritisch naar hen en hun huwelijk wordt gekeken. Vooralsnog is er niets van spanning tussen de Cambridge’jes te merken, maar Parijs was toch nét even makkelijker geweest zonder Williams gênante capriolen.  

Lees ook:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook