Queen Elizabeth overleden? Dit is het codewoord

Mocht het zover komen dan zijn ze in Londen voorbereid. Inmiddels is er al een codewoord dat gebruikt gaat worden als Qu...

Mocht het zover komen dan zijn ze in Londen voorbereid. Inmiddels is er al een codewoord dat gebruikt gaat worden als Queen Elizabeth haar laatste adem uitblaast.

Ze mocht dan tijdens de feestdagen ziek zijn, inmiddels is de Queen er weer bovenop. Sterker nog, paardrijden is zelfs geen probleem voor de 90-jarige vorstin. Maar wellicht zat de schrik er toch een beetje in toen Elizabeth ziek werd en was het tijd om alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Als de Queen overlijdt, hoeven ze enkel de minister president met het codewoord ‘London Bridge is down’ op de hoogte te brengen. Theresa May weet dan precies wat er aan de hand is.

Dit is een ‘geheim’ plan voor de dagen na het overlijden van Elizabeth. Eén van de eerste taken van de Foreign Office is dan om buitenlandse regeringen op de hoogte te stellen, die vervolgens 15 landen buiten de UK inlichten. Daarna is het de taak aan de media om het nieuws te verspreiden dat een periode van rouw is begonnen. 

Als Elizabeth overlijdt, komt King Charles aan het roer te staan. William krijgt de titel Prince of Wales en Kate mag zich dan eindelijk Princess noemen. 

Lees ook:

Beeld: Getty Images | Bron

Laatste nieuws