Koningin Máxima eet zich door een proeftuin heen

Ze mag dan eerlijk toegeven zelden of nooit te koken ('We hebben hulp, heel handig'), dat wil nog niet zeggen dat koning...

Lees ook

Ze mag dan eerlijk toegeven zelden of nooit te koken (‘We hebben hulp, heel handig’), dat wil nog niet zeggen dat koningin Máxima niet van eten houdt.

Haar werkbezoek aan Koppert Cress in het Westland was dan ook een geur- en smaakfeestje. Dit bedrijf specialiseert zich in eetbare bloemen en planten. Het won de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016.

© Jerry Lampen / ANP

Deze prijs beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting. Het is onduidelijk waarom die naar Willem I is genoemd. Die was voor zover bekend namelijk meer bezig met industrie opzetten dan met botanische zaken. 

Royal tor

© Jerry Lampen / ANP

Hare Majesteit inhaleerde wat af, maar laten we het ook even hebben over haar kleding. Want je hebt beslist humor als je een Natan met takkenpatroon afmaakt met een krankzinnige tor als broche. Al helemaal bij een bezoek aan een branche waar ze het niet zo op torren hebben. Het armbandje met de gekleurde stenen kreeg ze van Willem Alexander voor haar 40ste verjaardag. Onder elke steen staat de naam van een gezinslid gegraveerd. Groen is Máxima zelf, donkerblauw is Alexander, Amalia zit onder lichtblauw, Alexia onder wit en Ariane onder rood.Hieronder zie je hoe de koningin zich het een en ander goed laat smaken.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Patrick van Katwijk / Getty Images, info armbandje via Modekoningin Maxima

Laatste nieuws

Zie ook