Prins Bernhard haalt € 372.897 op voor het goede doel

Het was wel een dikke kus van zijn vrouw prinses Annette waard: prins Bernhard heeft € 372.897 opgehaald voor het g...

Lees ook

Het was wel een dikke kus van zijn vrouw prinses Annette waard: prins Bernhard heeft € 372.897 opgehaald voor het goede doel, door 10 km te schaatsen en 90 km te fietsen.

Prins Bernhard van  Oranje-Nassau, van Vollenhoven (47) werd drie jaar geleden getroffen door lymfeklierkanker. Sinds hij genezen is, wilde hij graag iets terugdoen, in de vorm van het Lymph&Co fonds en een benefiet.

“Voor lymfeklierpatiënten op zichzelf was nog geen stichting,” zegt de prins in het Algemeen Dagblad. “Met Lymph&Co willen we mensen die een chronische vorm van de ziekte hebben een betere kans op genezing geven.”

Skating Granny!

© PPE Agency / Nieboer

Met andere mensen achter het fonds bedacht Van Oranje de Hollandse 100. Dat wil zeggen dat er tien kilometer werd geschaatst op de baan van Flevonice en negentig kilometer werd gefietst rond en door de polder. Alles om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. De onderzoekers uit Amsterdam en Groningen die met de opbrengst aan de slag kunnen deden mee. Ook de Van Vollenhovens waren goed vertegenwoordigd. Zelfverklaarde ‘skating granny’ prinses Margriet en prins Maurits schaatsten de familie-estafette en prins Pieter-Christiaan en prins Floris voltooiden de volledige Hollandse 100.

 

Vader Pieter van Vollenhoven fotografeerde intussen.

 

Ook van de partij waren net als ambassadeurs als Simon Keizer, Monique des Bouvrie en Rosanna Kluivert. De stylistes overleefden zelf lymfeklierkanker, de moeder van de zanger kampt met de ziekte. Hieronder prins Pieter-Christiaan, die als marathonloper de Hollandse 100 duidelijk een eitje vond.

Doorzetter 

“Ik kan helemaal niet schaatsen,” zei prins Bernhard vooraf in het AD. “Ik weet niet waarom, maar als we dat vroeger met mijn ouders en broers deden, stond ik ook altijd op mijn enkels op het ijs. Ach, schaatsen is zo oer-Hollands, een schitterende sport en de 10 kilometer is een prachtige afstand die in sportief opzicht onder druk staat. En ik heb nu van die moderne Friese doorlopers, daar kun je zo’n beetje op wandelen. Ik kom er wel uit.” En dat was ook zo, hij maakte het hele parcours af.

Lees ook: 

Openingsbeeld © PPE Agency / Nieboer

Laatste nieuws

Zie ook