Oeps! Historische blunder gemaakt tijdens Oscars

De Oscars van dit jaar gaat de boeken in voor de meest ongemakkelijke uitreiking ooit. Er is een gigantische blunder gem...

Lees ook

De Oscars van dit jaar gaat de boeken in voor de meest ongemakkelijke uitreiking ooit. Er is een gigantische blunder gemaakt bij de meest belangrijke prijs van de avond. 

Het zal je maar overkomen. Faye Dunaway (76) en Warren Beatty (79) hadden de eer om dé meest prestigieuze prijs van Hollywood uit te reiken. Ze gaven het felbegeerde gouden beeldje voor beste film aan de makers van La La Land. De makers waren dolblij met hun titel en waren hun dankwoord aan het houden. Halverwege werden ze onderbroken. Moonlight bleek de échte winnaar van beste film te zijn. 

Het publiek – en de hele wereld – stond perplex. De makers van La La Land bleken ineens de verliezers te zijn. Later bleek wat fout is gegaan. Faye en Warren kregen het verkeerde kaartje. Het kaartje was van beste actrice, de prijs die Emma Stone voor haar rol in La La Land mee naar huis mocht nemen. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het tellen van de stemmen en het voorbereiden van de enveloppen heeft haar excuses aangeboden. 

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook