Prinses Amalia en prinses Ariane zijn lekker bezig!

Vandaag poseren de zusjes van Oranje met prinses Alexia en de rest van de familie in Lech, maar dit weekend bleek dat Am...

Lees ook

Vandaag poseren de zusjes van Oranje met prinses Alexia en de rest van de familie in Lech, maar dit weekend bleek dat Amalia en Alexia (hier met links prinses Annemarie) ook in Nederland lekker bezig zijn.

Zo blijkt Amalia zich in te zetten voor ouderen uit Den Haag. Samen met haar schoolgenoten van het Sorghvliet Gymnasium trad ze onlangs op in het Haagse verzorgingshuis Op de Laan, volgens De Telegraaf. Daar zong ze enthousiast – mét de bijbehorende dansjes – uit ’The Sound of Music’. Welke rol is niet bekend, maar we gokken qua leeftijd op Louisa von Trapp. 

De kroonprinses is één van de honderden Haagse leerlingen die ouderen in de tehuizen wat gezelligheid bezorgen. Dit met dank aan barones Ilona van Voorst tot Voorst en haar Stichting Creatief Onderwijs. Zij streeft ernaar dat zoveel mogelijk scholen niet alleen in Den Haag, maar in het hele land een verzorgingshuis adopteren, zoals het Sorghvliet dat doet. 

Natuurtalent

© Pascal Le Segretain / Getty Images

“Prinses Amalia had eigenlijk afgezegd, omdat ze proefwerkweek had. Maar ze kwam tóch”,  aldus de barones en Haagse juriste. “Drie kwartier heeft ze staan springen en dansen.” Eerder bewees ze op de Olympische Spelen in Rio ↑ al buitengewoon expressief te zijn. Het viel initiatiefneemster Ilona van Voorst tot Voorst op hoe goed de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zingt: “Goed én leuk! Net als koningin Juliana is ze een soort natuurtalent.” 

Zwembadsloffen

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Intussen werkt ook Amalia’s jongste zus prinses Ariane aan een nog voller schema. Behalve paardrijden, hockey, gitaar spelen en jazzballet, doet ze sinds kort ook aan wedstrijdzwemmen, waarvoor ze vermoedelijk judo heeft opgegeven. Onlangs deed ze mee aan een wedstrijd in Den Haag, volgens royaltyfan Vivian. In zwembad de Waterthor in Den Haag zaten koning Willem-Alexander – compleet met blauwe zwembadsloffen – koningin Máxima en prinses Alexia langs de kant om Ariane aan te moedigen (want meedoen is leuker dan toekijken, zoals Ariane vorig jaar in Rio  ↑ bewees). Máxima is er maar druk mee, een weekend eerder moest ze rijden met Ariane en haar hockeyteam voor een wedstrijd in Lisse. Zó lekker gewoon gebleven!

Lees ook: 

Openingsbeeld © PPE Agency

Laatste nieuws

Zie ook