Prinses Madeleine: ‘Chris krijgt veel onverdiende kritiek’

Prinses Madeleine van Zweden heeft het in een interview met Expressen opgenomen voor haar man Chris O'Neill. Chris ligt...

Prinses Madeleine van Zweden heeft het in een interview met Expressen opgenomen voor haar man Chris O’Neill.

Chris ligt in Zweden vaak onder vuur omdat hij in Londen woont en werkt en Madeleine om die reden minder in Zweden is dan vroeger. Of in haar eentje in Zweden is, omdat hij moet werken: traditionele Zweedse monarchisten zien het setje liever bij elkaar op eigen grond. “De kritiek maakt me verdrietig,” zegt Madeleine. “Maar ik begrijp het ook. Ik heb me echter voorgenomen om me zoveel mogelijk om de kinderen te bekommeren, nu die nog klein zijn.”

Liefs uit Londen

© Prinses Madeleine / Facebook

“Het bevalt ons goed in Engeland. Natuurlijk missen we Zweden, maar in Londen kan ik gewoon naar huis gaan, het is allemaal niet zo ingewikkeld. En de kinderen vinden het er ook erg fijn,” aldus Madeleine. Hier is prinses Leonore op stap met haar moeder in de Engelse hoofdstad. 

Madde-mama

© Prinses Madeleine / Facebook

“Natuurlijk zal ik, als Leonore (bijna 3) en Nicolas (20 maanden. hij staat hier rechts naast zijn grote zus Leonore en zijn nichtje Estelle)  wat ouder zijn, weer meer officiële verplichtingen aannemen,” zegt Madeleine. “Maar op dit moment vind ik het belangrijk om er als moeder te zijn, zoveel als ik kan. Het is een beetje balanceren. Mettertijd zal ik weer meer gaan werken. En het is ook weer niet zo dat ik helemaal niets doe.” 

Kom niet aan Chris

© Prinses Madeleine / Facebook

De reputatie van haar man (2e van links) als de ‘bad boy’ van de Zwoyals steekt prinses Madeleine. Ze zegt dat hij heel hard werkt en probeert bij zoveel mogelijk Zweedse royal verplichtingen aanwezig te zijn. Hij ziet bovendien zijn schoonfamilie vele malen vaker dan zijn eigen familie. “Chris krijgt veel onverdiende kritiek,” zegt ze. “We hebben een geweldige relatie, dan is het grappig om in de krant te lezen dat hij thuis boos over dit of dat zou zijn. Ik weet dat hij het niet zo. Maar het is wel treurig dat er zo over hem gedacht wordt.”

Lees ook: 

Openingsbeeld © Kungehuset

Laatste nieuws