Everon Jackson Hooi vertelt openhartig over zijn (liefdes)leven na zijn coming out

Beau Monde gaat de diepte in. Dit keer vertelt Everon Jackson Hooi (34) over zijn coming-out. “Sindsdien ken ik ge...

Lees ook

Beau Monde gaat de diepte in. Dit keer vertelt Everon Jackson Hooi (34) over zijn coming-out. “Sindsdien ken ik geen angst. Ik pak alles met potentie aan.”

Wat was een gemiste kans?
“Ik kijk terug op veel gemiste kansen. In de liefde, op werkgebied, op verschillende gebieden. Het is me in het verleden vaak gebeurd dat ik denk: had ik maar… Maar sinds mijn coming out een paar jaar geleden overkomt me dat niet meer. Sindsdien durf ik weer. Alles waar ik potentie in zie, of dat nu op werk- of privévlak is, durf ik aan te pakken. Ik voel geen angst en onzekerheid meer. Sinds ik ervoor uit kom dat ik op mannen val, draag ik voor mijn gevoel uit dat ik mijzelf weer heb gevonden. Ik heb de wereld verteld hoe het zit met mijn geaardheid en dat heeft me dichter bij mezelf gebracht.”

Wie is je grote liefde?
“Jozua. Als ik hem zie, denk ik: wat ben jij knap. Ik bof met hem. Bij Jozua kan ik volledig mijzelf zijn. Hoewel dat af en toe kan leiden tot discussies als hij mij even niet begrijpt, accepteren we elkaar uiteindelijk helemaal. Ik denk dat het ons beiden lukt rust in onze relatie te brengen. Hij werkt keihard en doet daarnaast een universitaire studie. Ik heb geen doorsnee baan en geen doorsnee werkschema. Door alle gekke dingen die in ons leven gebeuren, hunkeren we soms naar momenten met elkaar op de bank. Kunnen we niet wachten om thuis te komen. We maken ons er allebei sterk voor dat die momenten er zijn.”

Heb je ooit echt liefdesverdriet ervaren?
“Ja hoor. Maar wanneer dat was, daar wil ik niks over kwijt. Als ik liefdesverdriet heb, zwelg ik in zelfmedelijden. Dan sluit ik mezelf op, ben ik een en al ellende en ben ik de treurnis zelve.”

Lees het hele interview in Beau Monde. Bestel de editie hier.

Lees ook:

Beeld: Bop Mulder Interview: Nicole Gabriëls

Laatste nieuws

Zie ook