‘Prinses Beatrix heeft altijd alles anders willen doen dan haar moeder’

Gister blies prinses Beatrix nog 79 kaarsjes uit op haar Sachertorte - haar lievelings -, maar nog steeds lijkt 'lekker...

Lees ook

Gister blies prinses Beatrix nog 79 kaarsjes uit op haar Sachertorte – haar lievelings -, maar nog steeds lijkt ‘lekker niets doen’ niet in haar woordenboek voor te komen. De prinses is immers nog steeds actief, met een reden. Ze zou graag dingen anders willen aanpakken dan haar moeder Juliana.

Terwijl de koffie en Sachertorte rondging op Drakensteyn vierde de voormalig koningin gisteren dat ze 79 jaar is geworden. De 80 is in zicht, maar de prinses lijkt het niet rustig aan te doen. Terwijl haar moeder na haar aftreden zich het liefst compleet terugtrok, is Beatrix nog hartstikke actief. Vier jaar na het aftreden is ze nog wekelijks bij de werkvergadering van koning Willem-Alexander en verschijnt ze nog regelmatig in het openbaar.

Daar is een reden voor, aldus historica Dorine Hermans. “Beatrix heeft eigenlijk altijd alles anders gedaan en willen doen dan haar moeder. Die trad al af op haar 71ste. Toen was het eigenlijk al zo dat er achter de schermen werd gezegd dat het de hoogste tijd was, terwijl dat bij Beatrix helemaal niet zo is, die had nog heel lang meegekund.”

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook