Pijnlijk: prinses Diana voelde zich ‘extreem geïsoleerd’

Er is een brief opgedoken waarin Diana, prinses van Wales schrijft dat ze zich 'voortdurend onbegrepen' en 'extreem ge&i...

Lees ook

Er is een brief opgedoken waarin Diana, prinses van Wales schrijft dat ze zich ‘voortdurend onbegrepen’ en ‘extreem geïsoleerd’ voelde in de laatste jaren van haar huwelijk met prins Charles.

Ze schreef de brief aan binnenhuisarchitect Dudley Poplak, die het stel in 1981 had leren kennen toen hij werkte aan hun buitenhuis Highgrove in Gloucestershire. In de tijd dat Diana de brief schreef, was haar relatie met Charles al niet meer te redden. Dit schreef ze op 3 december 1991:

Beste Dudley,

Ik heb zo genoten van onze lunch vandaag- het was bijzonder om meerdere redenen en vooral om ons gesprek aan het einde van onze verrukkelijke maaltijd.

Ik voel me extreem geïsoleerd, meer dan ooit, als ik zie wat dit land en deze familie te wachten staat. In de laatste jaren heb ik een zelfontwikkelingsprogramma doorlopen dat me diep begrip heeft bijgebracht voor degenen die lijden en degenen die liefde en steun nodig hebben, of dat nu in hospices of op straat is.

Ik heb het gevoel dat je in me gelooft, Dudley, en je hebt geen idee wat dat voor me betekent, omdat ik me voortdurend onbegrepen voel door de mensen om me heen.

Alsjeblieft, ik hoop dat we onze conversatie in januari kunnen voortzetten, als het niet meer zo druk is, want ik zou graag je advies willen en mijn diepste gedachten aan je willen voorleggen.

Heel veel liefs,

Diana x

De prinses schreef de brief in de tijd dat ook de Windsors door begonnen te krijgen dat de situatie tussen Charles en Diana onhoudbaar was geworden. Diana had net haar versie van het verhaal verteld aan Andrew Morton die er ‘Diana: Her True Story’ over schreef. In het boek stond dat zowel de prins als de prinses buitenechtelijke affaires hadden gehad. Uit de brief blijkt dat ze wist dat de geest uit de fles was en dat haar leven goedschiks of kwaadschiks zou veranderen. Dudley Poplak stierf in 2005, de brief van Diana wordt verkocht door een verzamelaar en op 25 januari geveild door Dominic Winter Auctioneers.

Lees ook: 

Openingsbeeld © John Giles / ANP

Laatste nieuws

Zie ook