Moeder van Joop Braakhekke is op 106-jarige leeftijd overleden

Zwaar nieuws op deze vrijdag... Ruim een maand na het overleden van Joop Braakhekke heeft nu ook zijn moeder, Loek, haar...

Lees ook

Zwaar nieuws op deze vrijdag… Ruim een maand na het overleden van Joop Braakhekke heeft nu ook zijn moeder, Loek, haar laatste adem uitgeblazen, weet de Telegraaf te melden.

8 december is de datum waarop wereldkundig werd gemaakt dat Joop om 10:45 uur ’s ochtends in het bijzijn van zijn man Wim is overleden. Nu, precies 41 dagen later, verwerkt de familie Braakhekke nog een zware klap. Joops moeder Loek is op woensdagavond vredig en in alle rust ingeslapen.

Loek is 106 jaar oud geworden. Joop heeft destijds gezegd dat hij het niet kon verdragen om eerder te gaan dan zijn geliefde, demente moeder. “Een moeder hoort haar zoon niet te begraven”, zei hij tegen Privé. Door haar dementie heeft Loek het overlijden van haar zoon niet bewust meegemaakt. Volgens Wim hebben ze het Loek niet verteld toen Joop 8 december kwam te overlijden. En ook gisteravond was ze geestelijk niet bij zinnen toen ze thuis in Hindeloopen vredig werd ingeslapen. De dames die haar al jaren verzorgden waren aanwezig en volgens Joops neef Dick is ze ‘rustig, zonder lijden en drama heengegaan’. 

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook