Dit kun je volgens experts doen tegen dunner wordend haar

Ben jij jaloers op de dikke bos haar van je collega of vriendin? En dat terwijl jouw haardos steeds dunner lijkt te word...

Ben jij jaloers op de dikke bos haar van je collega of vriendin? En dat terwijl jouw haardos steeds dunner lijkt te worden? Dat je haar dunner wordt, kan verschillende oorzaken hebben. Je wordt bijvoorbeeld ouder, wat invloed kan hebben op je lokken. Daarnaast zou het kunnen komen door de stress die je ervaart door werk. Afijn, je kunt er natuurlijk niet voor zorgen dat je dikke lokken ineens terug komen of dat het veranderen van je haar helemaal stopt. Maar je kunt wel een paar stappen ondernemen om je het proces te vertragen.

1. Draag geen strakke staart

Hoe makkelijk het ook is om je haar in een staart te dragen, heel bevorderlijk voor je lokken is he niet. Door de spanning op je hoofdhuid verplaatst de haarlijn naar achteren (dit gaat echter heel langzaam), waardoor je haar sneller geneigd is om uit te vallen. Daarnaast wordt het haar rond de haarlijn steeds dunner.

2. Meer eiwitten

Liefhebber van vis en eieren? Lucky you! Als je meer eiwitten binnenkrijgt, heeft dat een positieve invloed op de gezondheid van je haar. Nóg een reden om vanavond een lekker stukje zalm te eten, dus.

3. Gezond haar

begint bij je hoofdhuid Daar zitten nu eenmaal de haarzakjes. Merk je dat je een droge hoofdhuid hebt, dan is het een goed idee om er voor het slapengaan wat kokosolie op te smeren. De volgende ochtend wel goed uitspoelen, want op een vette coupe zit je ook weer niet te wachten.

4. Altijd een conditioner

Was jij je haar met shampoo, maar sluit jij je wasbeurt niet af met een fijne conditioner? Dat kan de oorzaak zijn van je dunner wordende haar. Je haar wordt namelijk droger waardoor het sneller kan afbreken.

5. Healthy lifestyle

Gezonde voeding en voldoende beweging hebben niet alleen een goede uitwerking op je lichaam, maar ook op je haar. Je zult namelijk merken dat je haar minder snel uitvalt en sterker is.

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Marie Claire

Laatste nieuws