Aha: daarom draagt hertogin Kate altijd een clutch bij zich

Als hertogin Kate op een officiële gelegenheid verschijnt, zijn alle ogen op haar outfit gericht. Wie goed oplet zi...

Als hertogin Kate op een officiële gelegenheid verschijnt, zijn alle ogen op haar outfit gericht. Wie goed oplet ziet dat de vrouw van prins William altijd een clutch bij zich draagt. En dat heeft een reden volgens etiquette-experts. 

Je kunt de Britse royal uittekenen in een getailleerde jurk tot net boven de knie, een bijpassende hoed en degelijke, zwarte pumps. De clutch mag ook niet ontbreken, maar dat heeft niet zozeer met mode te maken. Kate kiest heel bewust voor een kleine clutch, in plaats van een hand- of schoudertas. “De hertogin gebruikt haar clutch als een schild. Ze wil niet zomaar met iedereen handen schudden, en die clutch zorgt ervoor dat dit niet hoeft,” zegt etiquette-expert William Hanson. 

Het is een ongeschreven regel om niet zelf een hand uit te steken naar een lid van de koninklijke familie. De clutch is een handige manier om beleefd gênante handdrukken te vermijden. Volgens etiquette-expert William zijn er ook andere manieren om ongemakkelijke situaties te ontwijken en is de clutch een teken dat Kate nog niet helemaal comfortabel is in haar koninklijke rol. Wellicht zien we haar over een tijdje enkel met een beleefde glimlach?

Lees ook: 

Beeld: ANP

 

Laatste nieuws