Olcay Gulsen: ‘Ik ben een emotionele rollercoaster’

Het gaat Olcay (36) voor de wind: haar kledinglijnen SuperTrash en ST.Studio doen het goed en na jarenlang 'geknipperd'...

Lees ook

Het gaat Olcay (36) voor de wind: haar kledinglijnen SuperTrash en ST.Studio doen het goed en na jarenlang ‘geknipperd’ te hebben is haar relatie met Frans nu stabiel. Gelukscijfer tien. Toch?

Happy?
“Elke dag de leukste versie van mezelf tonen. Dat heb ik lang gedaan, maar het kostte me heel veel moeite. Naarmate ik ouder en volwassener word, heb ik niet meer de behoefte om perfect gepolijst door het leven te gaan. Gelukkig maar, want iets te perfect is, wordt het allemaal zo emotieloos. Ik durf steeds meer mezelf te zijn, in plaats van me op te poetsen voor de buitenwereld. Volgens mij ben ik daardoor een leuker mens geworden.

Gelukkig zijn is het belangrijkste in mijn leven. Nu is het cijfer voor geluk elke dag anders bij mij. Niet omdat ik labiel ben, maar ik ben wel iemand die geluk linkt aan de gebeurtenissen van de dag. Er zijn mensen die heel stabiel door het leven gaan en zich niet laten leiden door welke op- of neerwaartse spiraal dan ook, maar bij kan het alle kanten opgaan. Ik ben een emotionele rollercoast. Het kan bijvoorbeeld een negen zijn als ik iets heb afgemaakt waar ik al weken tegenaan hikte, maar het kan ook een vijf worden als de dag niet verloopt zoals ik het wil en ik achter mijn agenda aanren.”

Healthy?
“Ik heb geen echte health geheimen. Ik heb periodes dat ik enorm aan het sporten ben en dan ineens doe ik maanden helemaal niets. Over mijn lichaam, hetgeen wat moeder natuur mij heeft gegeven, ben ik tevreden. (…) Het is mooier om wat kilootjes te zwaar te zijn dan te weinig te eten en daardoor een ongezond en ouder gezicht te krijgen.”

Lees het hele interview en de verhalen van Sylvia Geersen, Ymre Stiekema, Antje Monteiro en Anouk Smulders nu in Beau Monde. Bestel de editie hier.

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook