Hertogin Kate benoemd tot erelid

Het is geen geheim dat hertogin Kate dol is op fotografie. De vrouw van William was degene die de eerste portretfoto's v...

Lees ook

Het is geen geheim dat hertogin Kate dol is op fotografie. De vrouw van William was degene die de eerste portretfoto’s van prins George en prinses Charlotte heeft gefotografeerd. Als kers op de taart van haar grote passie, is de hertogin benoemd tot erelid van de vooraanstaande Royal Photographic Society. 

Algemeen directeur Michael Pritchard prijst Kate om haar ‘jarenlange interesse in fotografie en zijn geschiedenis’, en daarom is hij ‘blij om haar talent en enthousiasme te erkennen als erelid’. De hertogin van Cambridge is van jongs af aan dol op fotografie, en vorig jaar maakte de hele wereld kennis met haar talent. De prachtige foto’s van haar twee kinderen werden officieel gepubliceerd door Kensington Palace.

De 34-jarige royal publiceerde haar eerste werk in 2008, toen ze nog werkte voor de website van haar ouders’ bedrijf. In 2012 bracht ze een serie foto’s uit van de royal tour door Zuidoost-Azië. Na de eerste portretten van George en Charlotte, legde Kate nog meer mijlpalen zoals de eerste verjaardag van het prinsesje vast. 

Nu Kate erelid is van de Royal Photographic Society, groeit haar liefde voor fotografie ongetwijfeld alleen nog maar meer. “We kijken uit naar de verdere samenwerking”, aldus Michael.  

Lees ook: 

Beeld: ANP | Bron

Laatste nieuws

Zie ook