Deense royals openen het jaar in stijl

Waar de rest van de Europese royals op 1 januari nog passend ligt uit te buiken of hooguit zijn gezicht laat zien op een...

Lees ook

Waar de rest van de Europese royals op 1 januari nog passend ligt uit te buiken of hooguit zijn gezicht laat zien op een niet al te lange dankdienst, houden de Denen meteen hun nieuwjaarsreceptie.

En niet zomaar een, echt meteen groot gala met alles erop en eraan, inclusief een banket in Paleis Amalienborg. Koningin Margrethe arriveerde in een enorme baljapon met een van haar geliefde bontjes om en was zowaar in het gezelschap van haar man. Prins Henrik ging vorig jaar met pensioen en is sindsdien ook echt uit beeld verdwenen, zodat het een hele verrassing was dat hij van de partij was. Al benadrukte Hare Majesteit in haar nieuwjaarstoespraak nog eens dat ze hun aanstaande gouden bruiloft niet groots zouden vieren, dus laten we zijn aanwezigheid maar niet als een comeback zien. Hieronder zie je de royals arriveren: 

Core business

© Det Danske Kongehus / Facebook

Margrethe inspecteerde de wacht. 

Golden Girl

© PPE Agency / Nieboer

Kroonprins Mary leek schaamteloos te solliciteren naar de Grote Promotie in een gouden japon van Jesper Hovring met een majestueuze cape die het geheel een groot Sprookjes-van-Andersen-gehalte gaf. Echtgenoot Frederik had zich passend opgetuigd met alle toepasselijke ordes. Gotta love de olifant.

Mary in Yde

© PPE Agency / Nieboer

Frederiks broer Joachim was ook al luisterrijk gedecoreerd. Zijn vrouw prinses Marie droeg een vrij gewaagde glanzende jurk van Ole Yde die zo nauwsluitend zat dat we ons afvragen of ze zelfs maar een kruimel heeft kunnen eten. Voor de liefhebbers hieronder nog de Nieuwjaarstoespraak van koningin Margrethe, die dit live doet en er altijd reuze fris en fruitig bij zit, #kudos!

Lees verder: 

Openingsbeeld © PPE Agency / Nieboer

Laatste nieuws

Zie ook