Zien: de 10 mooiste royal foto’s van 2016

Duizenden foto's zien we in een jaar langskomen op de redactie. Heel vaak business as usual, maar soms zitten er echte p...

Lees ook

Duizenden foto’s zien we in een jaar langskomen op de redactie. Heel vaak business as usual, maar soms zitten er echte pareltjes bij. Die we hier nog één keer laten zien, om 2016 passend af te sluiten.

Het was een goed royalty-jaar. Zweden beleefde een mini-babyboom, Bhutan kreeg een schattig drakenprinsje. Prins George ging voor het eerst naar school en de tweeling van Monaco bleek nóg doddiger te kunnen worden. Engeland vierde de 90ste verjaardag van de Queen veelvuldig en uitbundig. En prinses Charlene is a) nog altijd bij prins Albert en b) chiquer dan ooit. Een terugblik in de 10 mooiste foto’s van 2016 – enjoy! 

Charlotte + George = cute!

© Chris Jackson / Getty Images

De Royal Canada Tour van prins William en hertogin Kate in september was een groot succes. Zelfs stromende regen kon de stemming niet dempen. Hoogtepunt was het kinderpartijtje, waar prinses Charlotte liet zien hoe goed ze al kan (weg)lopen en uiterst kritische George viel voor een ballonnenkunstenaar. 

Harry vond nieuwe liefde

© Julian Hamilton / Getty Images

Prins Harry had een goed jaar. Zijn Invictus Games waren een enorm succes. Hij transpireerde zich door een Caribische tour, hij transpireerde zich door een Afrikaans wildlife project én hij vond een nieuwe liefde in actrice Meghan Markle. En tussen de bedrijven door zag hij ook nog kans om adorable te zijn met kinderen op meerdere continenten. 

Twee Bernadotjes erbij!

© Claudio Bresciani / ANP

In Zweden werd de koninklijke familie in het begin van het jaar twee jongetjes rijker. Kroonprinses Victoria beviel op 2 maart van prins Oscar en haar schoonzusje Sofia op 19 april van prins Alexander. De neefjes zijn aan elkaar gewaagd en gingen tijdens de doop van Alexander al een battle aan in kraaien, trappelen en het protocol zoveel mogelijk negeren. Daar gaan we de komende jaren nog veel plezier aan beleven! 

Charlene ontdekte couture

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Of vijf jaar getrouwd zijn nu het zelfvertrouwen van prinses Charlene heeft gesterkt of dat het komt door twee jaar moeder zijn, we zagen een nieuwe prinses van Monaco. Statiger en zelfbewuster. De Franse taal inmiddels redelijk machtig. En vooral glamoureuzer. Van dijhoge laarzen tot überchique couture, Charlene heeft haar prinsessendraai gevonden.  

Windsors forever!

© The Royal Family

Koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk vierde haar 90ste verjaardag met een visueel statement dat duidelijk maakte dat de opvolging tot in de volgende eeuw gedekt is. Van links naar rechts: kroonprins Charles, de Queen, prins George en zijn vader prins William. 

Denemarken op Ascot

Mary van Denemarken en haar man Frederik bezochten in juni de twee

Mary van Denemarken en haar man Frederik bezochten in juni de tweede dag van Royal Ascot. Dat was een hele verrassing, want buitenlandse royals rijden maar zelden mee in de koninklijke stoet. Deze foto vinden om meerdere redenen enig. Zelfs als je kroonprinses van Denemarken bent ontkom je niet aan lelijke badges op je kleding. Ook al verkeer je al twaalf jaar tussen de Europese royals, je ziet aan haar dat dit toch een bijzonder uitje is. En prins Edward heeft hier net iets grappigs gezegd waar gravin Sophie (links) en Frederik (rechts) om moeten lachen – soms zijn het net gewone mensen. 

Naruhito loopt zich warm

© Asahi Shimbun

Met het aftreden van keizer Akihito in aantocht, waren alle ogen gericht op kroonprins Naruhito van Japan. Die ooit keizer wordt en dan in het strengste royal keurslijf ooit zal worden geperst. Maar dit jaar vooral een onvergetelijke indruk maakte door quasi casual met een heuptasje op pad te gaan. Je ziet dat zelfs zijn vrouw Masako er zo haar bedenkingen bij heeft.

Thailands nieuwe koning

 

Na de dood van koning Bhumibol kon Thailand niet meer onder kroonprins Vajiralongkorn uit. De excentrieke playboy moest zichzelf bliksemsnel witwassen om een beetje overtuigende monarch te kunnen worden. Maar alle blitse uniformen ten spijt is en blijft dit toch een geweldige foto, genomen in zijn allerlaatste dagen als kroonprins. Die alles zegt over hoe Vajiralongkorn eigenlijk zou willen leven. Blitse tattoo’s, hondje in zijn armen, blote voeten – je voelt het koninklijke keurslijf hier al knellen.  

Prins George en de Obama’s

© The White House

Hoe ontvang je de leider van de vrije wereld? Als je prins George heet heel relaxed in je pyjama en kamerjas en op pantoffels. Dat het prinsje mocht opblijven voor de president van de Verenigde Staten, leverde een mooi en vooral heel lief plaatje op. Waarbij George passend niet onder de indruk was: toekomstige koning gaat duidelijk voor tijdelijke president. 

De Queen checkt de kaas

© Justin Tallis / Getty Images

Ook dit jaar legde de Queen weer vele werkbezoeken af, opende vlijtig van alles en nog wat en luchtte een fors deel van haar diamanten. Hare Majesteit doorstond manmoedig alle festiviteiten rond haar 90ste verjaardag en deed haar best niet met haar ogen te rollen bij de zoveelste aanhef van ‘Happy Birthday’. En leverde deze wereldfoto af door in oktober op één dag twee keer de plaatselijke Waitrose in Poundbury te bezoeken, om de schappen eens grondig te bestuderen. Long may you reign, your Maj!

Laatste nieuws

Zie ook