Koning Willem-Alexander enorm bezorgd in zijn kersttoespraak

Koning Willem-Alexander brengt de kerstdagen met zijn gezin in Argentinië voor, en was daarvoor druk bezig met de t...

Lees ook

Koning Willem-Alexander brengt de kerstdagen met zijn gezin in Argentinië voor, en was daarvoor druk bezig met de traditionele kersttoespraak die vanmiddag werd uitgezonden. Een toespraak waar de koning dit jaar flink mee geworsteld heeft. De woorden van Willem-Alexander zijn dan ook persoonlijker dan voorheen.  

Willem-Alexanders toespraak, opgenomen in Villa Eikenhorst, bevat een belangrijke boodschap. De koning doet een oproep tot redelijkheid. “In deze onzekere tijd, zijn angst en woede begrijpelijke emoties. Maar boosheid kan geen eindstation zijn. De vrede waarnaar we zo verlangen, komt niet dichterbij als mensen afhaken en zich ingraven,” zegt hij. De koning verwijst hierbij naar alle terreur die dit jaar heeft plaatsgevonden. 

Hij maakt zich duidelijk zorgen over ons land, maar het is volgens de koning in deze onzekere tijd juist belangrijk om positief te blijven en met elkaar te blijven verbinden. ”Juist nu de wereld om ons heen minder houvast geeft, moeten we vasthouden wat we samen delen en beschermen wat ons verbindt,” aldus koning Willem-Alexander. 

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook