Prins William: ‘George pakt al stiekem kerstcadeautjes uit’

Prins William had gisteren zijn laatste werkdag en verklapte na een radio-interview dat zijn ondernemende zoontje prins...

Lees ook

Prins William had gisteren zijn laatste werkdag en verklapte na een radio-interview dat zijn ondernemende zoontje prins George (3) niet kan wachten tot kerst.

De hertog van Cambridge sprak met DJ AJ King van Kiss FM. Die zei: “Ik heb ontzettend gezellig met hem zitten kletsen. Het is zogezegd hun laatste werkweek voor de kerst. Hij zei dat ze ontzettend naar de feestdagen uitkeken en dat George al stiekem kerstcadeautjes openmaakt die onder de boom van Anmer Hall liggen. Hij vond dat heel grappig. Kinderen zijn allemaal hetzelfde, ook al ze prinsen zijn.” 

Familiekerst

© Chris Jackson / Getty Images

William en Kate legden hun laatste werkbezoek af in het gezelschap van prins Harry. Kate droeg de ‘Cai’ jurk van Vanessa Seward, een nieuw label voor haar, dat haar reuze christmassy stond. De Cambridge’jes breken dit jaar met de Windsortraditie van kerst op Sandringham vieren met de Queen. In plaats daarvan gaan ze Eerste Kerstdag naar de Middletons in Berkshire, om bij de familie van Kate kerst te vieren. Het is niet de eerste keer dat ze kiezen voor een ‘bescheiden familiekerst’, ook in 2012 schoven ze aan tafel bij Carole en Michael. Kate was toen zwanger van George en voelde zich niet goed genoeg om de festiviteiten op Sandringham uit te zitten. 

Sandringham-stress

© Frank May / ANP

Een andere reden kan zijn dat de Middletons wellicht nog één keer samen kerst willen vieren voor Kate’s zus Pippa trouwt in mei volgend jaar. En misschien is de royal kerst nog net even iets te hoog gegrepen voor George (3) en Charlotte (1).  Of het stel had gewoon niet zo’n zin in het intensieve programma. Op Sandringham is alles tot op de minuut gepland, tot en met de vele kerkdiensten en het uitlaten van de corgi’s. Om alles volgens de regels te doen zou Kate zich op Eerste Kerstdag alleen al vijf keer hebben moeten verkleden. Volgens een bron aan het hof is het in overleg met de Queen gegaan ‘die er begrip voor had’. Bij de Middletons gaat het er minder formeel aan toe: vader Michael verscheen ooit zelfs verkleed als sumoworstelaar aan de kerstdis. 

Onder elkaar

© PA Images

De Queen zit overigens niet alleen met Philip onder de boom, ook zij heeft een kerst met de eigen familie. Charles en Camilla worden verwacht, net als Anne met haar kinderen en kleinkinderen en prins Harry. Ook prins Edward komt met zijn gezin naar Sandringham, net als prins Andrew en zijn dochters Beatrice en Eugenie. Het zal ongeveer net zo’n dolle boel worden als op deze foto uit 1972, de Queen hecht enórm aan tradities.

Meer over de Windsors & kerst:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook