Trijntje over Songfestival-jurk: “Ik had hem gewoon moeten dragen”

Anderhalfjaar geleden had iedereen het erover, Trijntje Oosterhuis en de jurk die ze droeg tijdens de repetities van het...

Lees ook

Anderhalfjaar geleden had iedereen het erover, Trijntje Oosterhuis en de jurk die ze droeg tijdens de repetities van het Eurovisie Songfestival. Ondanks de felle kritiek, heeft de zangeres spijt dat ze de veelbesproken scheurjurk niet heeft gedragen op het podium. 

Beau Monde sprak de brunette over haar kerstkledingkamer, en uiteraard kwam ook de befaamde jurk aan bod. Het gewaagde kledingstuk kwam destijds groot in het nieuws. Trijntje’s kledingkeuze voor de repetities kreeg veel kritiek, zelfs van collega Anouk. Op het laatste moment besloot de zangeres om de creatie van ontwerper Tycho Boeker niet aan te trekken en ging ze voor een andere jurk.

“Ik had mijn songfestivaljurk gewoon moeten dragen. Dat iedereen over die jurk en dat decolleté sprak, vond ik wel grappig. Helemaal omdat ik hem uiteindelijk toch niet heb gedragen,” vertelt Trijntje aan Beau Monde. De reden om de jurk uiteindelijk niet te dragen, heeft echter niks te maken met de kritiek. “Omdat de gladde podiumvloer constant werd gedweild, droeg ik liever mijn Isabel Marant-sneakers dan hakken. Daar paste die andere jurk beter bij. Conchita Würst – die het Songfestival in 2014 won – had ’m trouwens dolgraag willen hebben.”

Het volledige interview met Trijntje over haar kerstkledingkamer is te lezen in de nieuwe Beau Monde. Vanaf morgen in de winkel of te bestellen via deze link

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook