Prins Andrew: ‘Ik heb géén ruzie met prins Charles’

Het komt vrijwel nooit voor dat de Windsors reageren op geruchten, maar prins Andrew heeft een ongekende verklaring afge...

Lees ook

Het komt vrijwel nooit voor dat de Windsors reageren op geruchten, maar prins Andrew heeft een ongekende verklaring afgelegd over zijn relatie met zijn broer, kroonprins Charles.

De hertog van York ontkent in zijn statement in alle toonaarden dat hij in een fel conflict is verwikkeld over de toekomstige rol van zijn dochters prinses Beatrice en prinses Eugenie binnen de koninklijke familie. “In de afgelopen weken zijn er in verschillende kranten verhalen verschenen die nergens op gebaseerd zijn,” zegt de prins. “En de meest recente, die betrekking hebben tot mijn dochters, vragen erom om recht te worden gezet, om een einde te maken aan verdere speculaties en laster.” 

Geen ruzie met Charles

© Adam Nicholls / Getty Images

“Voor alle duidelijkheid: het is volstrekt verzonnen dat ik zou hebben gevraagd om titels voor de eventuele aanstaande echtgenoten van de prinsessen,” zegt Andrew. “En er zit geen grond van waarheid in het verhaal dat de prins van Wales en ik met elkaar hebben gebroken over de deelneming van mijn dochters als leden van de koninklijke familie. Elke verdere speculatie hierover is zinloos.” 

Trotse vader

© Alan Crowhurst / Getty Images

“Als vader wens ik voor mijn dochters dat ze moderne, werkende jonge vrouwen kunnen zijn, die toevallig ook nog lid van de koninklijke familie zijn,” aldus de prins. “Ik ben opgetogen om te zien hoe ze hun carrière opbouwen. Als ze iets doen voor de koninklijke familie, wordt dat zeer gewaardeerd door mijn familie en, belangrijker nog, door de organisaties en de mensen voor wie ze het verschil kunnen maken.” 

Tikfouten

© Duke of York / Twitter

“Hoewel ik begrijp dat er voor mijn dochters, als kleindochters van The Queen, aanzienlijke belangstelling is, kan ik niet langer toekijken hoe de media speculeert over hun toekomst, gebaseerd op mijn vermeende interventies, die volledig verzonnen zijn.” De prins schreef zijn statement zelf (er staan nogal wat tikfouten in de Engelse versie) en zette die vervolgens online via zijn Twitteraccount. 

‘Stop met pesten’

© Chris Jackson / Getty Images

Ook zijn ex Sarah Ferguson, hier links naast Eugenie en Beatrice, heeft inmiddels een duit in het zakje gedaan. “Stop met het bully’en van de familie York. Zowel de hertog als ik zouden niet trotser kunnen zijn op deze twee meisjes die zo hard hebben gewerkt voor hun eigen carrières. Laten we ons hierop richten en niet op geroddel.”

Meer over de Yorkies: 

Openingsbeeld © Peter Nicholls / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook