Goed nieuws: vrouwen met grote billen zijn gezonder én slimmer

Ha, is dit even goed nieuws voor iedereen met curves waar zelfs Jennifer Lopez nog U tegen zegt: uit onderzoek blijkt da...

Ha, is dit even goed nieuws voor iedereen met curves waar zelfs Jennifer Lopez nog U tegen zegt: uit onderzoek blijkt dat vrouwen met een imposante derrière niet alleen gezonder zijn, maar ook nog eens slimmer. Dat is nog eens leuk om te horen.

Alle Mariah Careys en Beyoncé’s van deze wereld kunnen dus hun hart ophalen, want zij kunnen zichzelf slim en gezond rekenen als het aan onderzoekers ligt. Want wat blijkt? Hoewel overgewicht ongezond is, schijnt het dus helemaal niet zo erg te zijn als je wat vet op de heupen hebt zitten. Een extra kilo op de dijen en billen helpt namelijk ziektes als diabetes en hartziektes voorkomen.

“Als je vet hebt, dan kun je beter vet hebben bij je onderlichaam”, aldus een Amerikaanse arts. Mensen met een peervormig lichaam hebben vet op de ‘juiste’ plekken en daarmee wordt bedoeld dat vet niet voornamelijk rondom de organen zit. Een goede derrière staat gelijk aan het produceren van hormonen die suiker metaboliseren. Maar daar blijft het niet bij.

In een ander onderzoek komt naar voren dat vrouwen met bredere heupen intelligentere kinderen op de wereld zetten dan vrouwen die smaller zijn. Hm, dat zou meteen verklaren waarom mensen tegenwoordig aan de bilimplantaten gaan…

via GIPHY

Lees ook:

Beeld: Getty Images Bron: Elitedaily.com

Laatste nieuws