Schokkend: Deense royal twins getuige van slachtpartij

Is koningin Margrethe van Denemarken nu echt te ver gegaan? Ze is er eentje van tradities en weinig sentiment. Maar om n...

Lees ook

Is koningin Margrethe van Denemarken nu echt te ver gegaan? Ze is er eentje van tradities en weinig sentiment. Maar om nu twee kleuters van vijf bloot te stellen aan een slachtpartij na een jacht?

Het is een vrij gruwelijke traditie die al jaren in ere wordt gehouden door de Deense royals, die volstrekt ongevoelig zijn voor de antibont- en anti-jachtlobby. Na de ‘Kongejagt’ (koningsjacht) in Gribskov is er een parade bij Slot Fredensborg waarbij de royals langs de bloederige buit – in dit geval herten en vossen – lopen. Hare Majesteit ging er eens breed grijnzend bij zitten om alle vermoorde onschuld te bekijken. Kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary hadden hun tweeling meegenomen, #spoorjenietofzo? 

Bambi’s moeder

© Dana Press

De Deense Royals vinden het blijkbaar echt een leuk uitje voor twee kleuters, om met beide ogen de moeder van Bambi opengereten voor zich te zien liggen. Prins Vincent lijkt niet erg verrukt en het snoetje van prinses Josephine zegt alles. We besparen je de naarste foto’s, ga er vanuit dat ze wreed en volkomen ongepast zijn, zeker voor kleine kinderen. 

Slechte ouders?

“Er is niets nobels aan het voor de lol afschieten van weerloze dieren,” zegt Ashley Fruno van PETA over de parade. “Gezien de inmiddels ruim bewezen link tussen wreedheid tegenover dieren als kind en gewelddadig gedrag als volwassenen is het  buitengewoon kwetsend dat prins Frederik en prinses Mary hun kinderen leren dat dieren doden voor je plezier acceptabel is. Het getuigt bovendien van beroerd inschattingsvermogen als ouders. Jagen is een gewelddadige bloedsport, een goedkope kick om een leven te nemen en lichtzinnig machtsvertoon over machteloze wezens.”

Lees ook: 

Openingsbeeld © Dana Press

Laatste nieuws

Zie ook