Prins Harry legt Antigua plat

Prins is aangekomen op Antigua, in de Caraïben. Het eiland is de eerste stop van zijn bezoek de komende twee weken...

Lees ook

Prins is aangekomen op Antigua, in de Caraïben. Het eiland is de eerste stop van zijn bezoek de komende twee weken aan diverse landen in de regio.

Harry (32), die op 8 november bekend maakte een relatie te hebben met de Amerikaanse actrice Meghan Markle, werd op de luchthaven van de hoofdstad St. John’s door soldaten verwelkomd. De prins sloeg zich manhaftig door het vlagvertoon en de erewacht, maar leek toch niet bijster op zijn gemak in zijn das en pak. Zoals zijn broer prins William ooit fijntjes opmerkte: “Harry is op zijn best in informele situaties.” Buiten het vliegveld leek het hele eiland zo’n beetje te zijn uitgerukt om Harry welkom te heren, zijn aankomst zorgde voor een opwindende verkeerschaos. 

Overdosis Harry

 © Chris Jackson / Getty Images  

Die waren er gelukkig ook meer dan genoeg. Harry leek dolgelukkig om zijn pak uit te kunnen trekken en zich in het Sir Vivian Richards Stadium over te kunnen geven aan de nationale sporten. Er werd cricket en tennis gespeeld, Zijne Koninklijke Hoogheid zweette als een otter en was lichtelijk gegeneerd dat iedereen een shirtje droeg met zijn gezicht erop. Waar hij onlogisch genoeg zelf aan meewerkte, door te poseren voor vele ↓ selfies.

 © Chris Jackson / Getty Images  

Vrolijke comeback

Een woordvoerder van de prins liet weten dat Harry veel zin heeft in het bezoek. “Prins Harry heeft goede herinneringen aan zijn laatste bezoek in 2012 en de warmte, vriendelijkheid en gevoel voor plezier dat bij deze regio hoort”, aldus de zegsman. De prins vertegenwoordigde ook toen de Queen en maakte een verpletterende indruk met zijn enthousiasme en betrokkenheid. Vooral toen hij tijdens een wedstrijdje met Usain Bolt, de snelste man van de wereld, als een dolle wegliep toen die nog van alles aan het uitleggen was. Het betekende een keerpunt in hoe hij werd gezien in Engeland, sindsdien zet Buckingham Palace hem veel intensiever in. En we hielden er deze ↓  wereldfoto aan over.

 © Chris Jackson / Getty Images  

Dabbin’ Harry

Caption

De prins is namens koningin Elizabeth II afgereisd naar Antigua en Barbuda om de 35 jaar onafhankelijkheid van de eilanden te vieren. Later bezoekt Harry ook Barbados, wat zijn 50e jaar van onafhankelijkheid viert. De Caraïbische eilanden en Guyana maken nog wel deel uit van het zogeheten Gemenebest, een samenwerkingsverband tussen het Verenigd Koninkrijk en zijn voormalige koloniën. Wat allemaal leuk en aardig is, maar de aanwezige kinderen vonden het vooral leuk dat hij soepel The Dab deed. Deze dance move wordt trouwens door William samengevat als ‘niezen in je elleboog’, hebben we uit buitengewoon betrouwbare bron. En prins George heeft ‘m ook al onder de knie.   

Harry de Hugger

 © Chris Jackson / Getty Images  

Harry bezoekt in de verschillende landen diverse sociale en culturele projecten en ontmoet jonge, aanstaande leiders uit de landen. Ook krijgen projecten die de zorg voor- en bescherming van het milieu dienen zijn aandacht. Maar verder is hij er vooral als het charmeoffensief van de Windsors, altijd in voor een geintje of een hug. De gelukkige jongedame is Harmony Edwards, maar die is nog maar veertien, dus Meghan hoeft zich geen zorgen te maken.

Meer over prins Harry:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images  

Laatste nieuws

Zie ook