Eindelijk! Victoria Koblenko onthult waar de naam Kiy vandaan komt

In augustus konden we melden dat Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko ouders zijn geworden van een prachtige zoon: Kiy...

Lees ook

In augustus konden we melden dat Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko ouders zijn geworden van een prachtige zoon: Kiy. Met de mededeling op Instagram kwam meteen een cliffhanger, want later zouden ze uitleggen waar deze bijzondere naam vandaan komt. Nederland heeft drie maanden in spanning moeten wachten, maar inmiddels is bekend waarom de twee voor Kiy zijn gegaan.

De naam van je baby uitkiezen is niet alleen leuk, maar ook erg belangrijk. Victoria en Lev leken niet van plan om hun kindje ‘zomaar’ een naam te geven. Nee, het werd een naam met een bijzondere betekenis, maar wát die betekenis was, hielden ze de afgelopen maanden voor zichzelf. Tot nu.

Victoria heeft namelijk een cadeautje van de burgermeester van Kiev, bokser/politicus Vitali Klitchko, ontvangen en daarmee leek dit het juiste moment om de naam Kiy uit te leggen. Op Instagram schrijft ze: 

Het regent cadeaus voor de kleine. Special big box delivery van de burgermeester van Kiev, Vitali Klitchko. Want volgens een Oekraïense legende was Kiy één van de stichters van Kiev. En ook al komt de naam tegenwoordig niet in Oekraïne als jongensnaam voor (wel in Japan en Korea), hopen we een trend te hebben gezet.

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook