Goed nieuws: van sushi eten word je slim

Toegegeven: wij krijgen nooit genoeg van sushi. Denk jij hier hetzelfde over? Dan hebben we ontzettend goed nieuws voor...

Lees ook

Toegegeven: wij krijgen nooit genoeg van sushi. Denk jij hier hetzelfde over? Dan hebben we ontzettend goed nieuws voor je. Sushi blijkt namelijk niet alleen goed voor je gezondheid – gember, vis en zeewier bevatten immers veel goede stofjes; het zou ook hartstikke goed zijn voor je brein.

Onderzoekers van de University of Los Angeles (UCLA) legden de invloed van omega-3 rijk voedsel onder de loep als het gaat om de bevordering van de hersenen. Wat bleek? Deelnemers die veel omega-3 binnenkregen, bleken sterkere verbindingen te hebben in hun hersenen. Omdat sushi barst van de omega-3, is het een booster van je brein.

Dat betekent natuurlijk niet dat je onbeperkt kunt bestellen van een All you can eat-menukaart; daar staat ook veel gefrituurd voedsel tussen. Daarnaast moet je de sushi slim kiezen, want sommige varianten bevatten veel mayonaise en dat is natuurlijk niet heel bevorderend voor je lijn.

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl

Laatste nieuws

Zie ook