Hanoi loopt uit voor prins William

Prins William is voor een tweedaags bezoek in Vietnam. Daar nam hij deel aan een internationale conferentie over de besc...

Lees ook

Prins William is voor een tweedaags bezoek in Vietnam. Daar nam hij deel aan een internationale conferentie over de bescherming van dieren in het wild én speelde hij een potje voetbal.

William had meteen een ontmoeting met de premier van het land. Tegen premier Phuc zei de prins dat hij benieuwd is naar de verhalen over de inzet van Vietnam om wilde dieren te beschermen. In het land worden veel ivoren slagtanden en hoorns verhandeld. De prins is onder andere ambassadeur van United for Wildlife en beschermheer van Tusk Trust. Hij zet zich in voor het behoud van bedreigde diersoorten en zou graag een einde maken aan de handel in ivoor, om olifanten en neushoorns te beschermen. 

Plechtigheden

In het filmpje de onvermijdelijke plichtplegingen en toespraken. Je ziet hoe William opleeft als hij zich in Hanoi tussen de gewone mensen kan begeven. 

Op pad

© Chris Jackson / Getty Images

Hij bezocht er een school en een café.

Voetballen

© Chris Jackson / Getty Images

En werd op een trappleintje ingemaakt door dit jongetje. 

Hoornvrij medicijn

© Chris Jackson / Getty Images

Belangrijk voor William was het bezoek aan een winkel in alternatieve geneeswijzen. Een van de redenen voor zijn bezoek aan Vietnam is de mensen aanmoedigen die proberen het gebruik van hoorn van bedreigde diersoorten in traditionele medicijnen tegen te gaan. 

Grote belangstelling

© Chris Jackson / Getty Images

Voor wie zich afvraagt hoe zo’n bezoek eruit ziet vanuit het oogpunt van William: zo dus. 

Meer over prins William: 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook