Sorry mannen: vrouwen hebben een beter geheugen

Sorry mannen, mocht je altijd discussies hebben met wie het beste geheugen heeft: de vrouw komt het beste uit de strijd,...

Lees ook

Sorry mannen, mocht je altijd discussies hebben met wie het beste geheugen heeft: de vrouw komt het beste uit de strijd, wijst onderzoek uit. Vrouwen winnen ‘hands down’ als het gaat om dingen, gezichten en lijstjes onthouden. 

Is het iedere keer maar weer de vraag of de man in je leven wel écht een pak melk meeneemt als hij naar de supermarkt gaat? Dan zou hij er zomaar eens niets aan kunnen doen als hij het vergeet, want wij vrouwen schijnen nu eenmaal een beter geheugen te hebben.

De Amerikaanse onderzoekers kwamen erachter dat het hormoon oestradiol, een vorm van oestrogeen, in het bloed de reden zou zijn waarom vrouwen voor de menopauze dingen beter kunnen onthouden dan het andere geslacht. Dat bleek toen ze 212 vrouwen en mannen met een leeftijd van 45 tot 55 testen lieten doen. Hierbij moesten ze bijvoorbeeld namen van mensen aan gezichten koppelen en lijstjes onthouden. De hersenen kunnen door het hormoon beter bepaalde dingen onthouden, zelfs na de menopauze.

Ha!

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Dailymail.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook