Zoon prinses Mette-Marit zet adres online

Oh dear, Marius Borg Høiby (19), de zoon uit een eerdere relatie van kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen, heef...

Oh dear, Marius Borg Høiby (19), de zoon uit een eerdere relatie van kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen, heeft weer de veiligheid van de Noorse Royals in gevaar gebracht. 

Op de Noorse versie van Marktplaats bood Marius drie dingen aan: een Louis Vuitton weekendtas op wieltjes voor 2158 euro (volgens hem extra waardevol omdat het model drie jaar geleden voor het laatst is gemaakt), een Nixon horloge voor 111 euro en een Zodiak rubberboot met Suzuki motor, voor 1217 euro. Eerder verkocht hij al een prijzig jasje via de site. Gezien zijn voornemens om volgend jaar met zijn vriendin in Amerika te gaan studeren is het helemaal niet zo vreemd om eens grote opruiming te houden. 

Hackgevaar

© Finn.no

Niet zo slim was om bij de contactgegevens het adres van het koninklijk paleis in te vullen en zijn eigen nummer. Als je stiefvader de aanstaande koning van Noorwegen is en je bij hem in Paleis Skaugum woont, is dat natuurlijk wel een buitenkansje voor hackers om even zo’n adressenbestand leeg te trekken. 

Beetje dom

© Se og Hør

De beveiliging heeft Marius dan ook bliksemsnel aan een ander nummer en mobieltje geholpen. Met weer een donderpreek, want het was niet de eerste keer dat Marius blunderde. Eerder gaf hij via zijn social media accounts door al per ongeluk door waar de kroonprinselijke familie zich bevond. De verkoop van zijn luxe spullen leverde dan ook opnieuw een relletje op. 

‘Heel normaal’

© Ragnar Singsaas / Getty Images

Marianne Hagen, woordvoerder van het Noorse hof, reageerde redelijk kalm op de ophef. “Marius maakt geen deel uit van het Koninklijk Huis en het is heel normaal dat hij spullen verkoopt die hij niet langer gebruikt. Het is mooi dan anderen ervan kunnen genieten. Hij heeft inmiddels de contactgegevens verborgen.” ‘En het is echt hoog tijd dat hij op kamers gaat,’ hoorden we haar daar achteraan denken. 

Meer over de Noorse Royals

Openingsbeeld © Vegard Wivestad Grott / ANP

Laatste nieuws