Verdrietig nieuws: acteur Marnix Kappers overleden

Nederland heeft een tv-icoon verloren. Hij werd bekend als Neef Herbert in De Familie Knots en als presentator van Knoop...

Nederland heeft een tv-icoon verloren. Hij werd bekend als Neef Herbert in De Familie Knots en als presentator van Knoop In Je Zakdoek. Marnix Kappers is gisteren overleden in zijn woonplaats Amsterdam. De acteur werd 73 jaar. 

“Geschokt door de dood van zijn partner in 2013 en getroffen door ernstige en toenemende gezondheidsproblemen besloot hij nieuwe slagen van het noodlot niet langer lijdzaam af te wachten”, laat zijn familie in een korte verklaring weten. Marnix was sinds 1971 samen met John Kuipers, die in 2013 overleed. 

Marnix was een geliefd gezicht op de Nederlandse televisie. Hij speelde ook in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen mijnheer? en sprak de stem in van Pieter Post in de gelijknamige kinderserie. In 2009 zette hij een punt achter zijn carrière en stopte hij met optreden. 

Sinds de dood van zijn partner ging het bergafwaarts. Hij was zeer aangeslagen door het verlies en kampte met de gevolgen van een herseninfarct. Hierdoor leed hij aan geheugenverlies en kon hij niet meer zo goed zien. Ivo de Wijs sprak de acteur afgelopen zondag nog: “We hebben gehuild maar ook gelachen, want het was een hele grappige man.” 

Lees ook:

Beeld: ANP | Bron: nos.nl

Laatste nieuws