Dave wie? Prinses Beatrice is goed bezig!

Wie dacht dat prinses Beatrice van York (27) na haar breuk met Dave Clark zich zou terugtrekken in haar persoonlijke tra...

Lees ook

Wie dacht dat prinses Beatrice van York (27) na haar breuk met Dave Clark zich zou terugtrekken in haar persoonlijke tranendal, heeft het helemaal mis. Ze is goed bezig, beter dan ooit, zelfs.

In de tien jaar dat Beatrice een relatie had met Dave Clark ging haar reputatie in rap tempo naar de knoppen. Het meisje dat op school een harde werker was, solo’s in het koor zong en veel lof van haar oma de Queen kreeg voor haar werk voor goede doelen, werd een werkschuw popje. In navolging van Dave, die erg kickte op zijn contacten met celebs als Ashton Kutcher en Justin Bieber, werd Beatrice de prinses die eeuwig op vakantie was en snoepreisjes maakte. En een béétje het lachnummer van de Windsors, eerlijk gezegd. Maar nu niet meer! 

Harde actie

© Prinses Beatrice / Twitter

Sinds de breuk is Beatrice opeens in beweging gekomen en lijkt daar lol in te hebben, gezien het zelfvertrouwen dat ze uitstraalt. Ze heeft besloten voor zichzelf te beginnen als business consultant. In Italië deed ze triatlonachtige ↑ dingen. En toen ze toch in New York was voor iets charitatiefs, plakte ze er meteen een dagje netwerken aan vast. Het getuigt van een daadkracht die volledig nieuw is voor de prinses, #kudos. 

Werkbezoek Nepal

© Muskan Sewa Nepal

Vorige week bracht Beatrice een privébezoek aan de Bhutaanse royals, Jigme Khesar en Jetsun Pema. Ook dook ze op in Kathmandu waar ze zich vooral richtte op een kindertehuis. Ze trakteerde alle grote en kleine bewoners op een lunch die erg in de smaak viel.

Lunch met kinderen

© Muskan Sewa Nepal

“Ze vroeg heel veel vragen en de kinderen hadden ook heel veel vragen,” aldus Muskan Sewa Bhuwan Rai van Shawnee Gurung. “We vonden de prinses heel aardig en heel normaal. Ze is wel vijf uur gebleven, de kinderen↓ hebben het er nog steeds over.”

© Muskan Sewa Nepal

Prinses Goodwill?

© Jamgonkongtrul.org

Daarnaast bezocht de Yorkie klinieken die gratis of betaalbare gezondheidszorg bieden aan mensen die het niet breed hebben. Hier wordt ze behangen met ‘khata’, de sjaals die symbool staan voor puurheid, compassie en goodwill. Het is weer eens wat anders dan op een patserjacht rondhangen, go Beatrice

Bea over haar bezoek

Hier praat Beatrice over haar bezoek aan het Tilganga Eye Hospital.

Yorkie in actie

>© Twitter.com

Over haar bezoek aan het Kongtrul Eye Centre in Kalimpong zei ze: “Ik vind het heel belangrijk meer bekendheid aan dit soort centra te geven, er wordt geweldig werk gedaan. Je ziet dat het kan, het verschil maken door de gemeenschap sterker te maken.” En het verschil maken door je als prinses in te zetten voor iets goed, in plaats van snoepreisje, we love de vernieuwde en verbeterde Bea!

Verder lezen:  

Openingsbeeld © Eamonn M. McCormack / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook