Royal wedding in Albanië, B-royals vieren feest

Bruid en kersverse prinses Elia straalde, ondanks het feit dat haar tiara gedomineerd werd door een bok. En prins Leka k...

Lees ook

Bruid en kersverse prinses Elia straalde, ondanks het feit dat haar tiara gedomineerd werd door een bok. En prins Leka keek rond en zag tevreden dat Albanië weer helemaal op de aristokaart staat, dankzij zijn huwelijk.

Prins Leka II, kleinzoon van de laatste regerende koning Zog, is in Tirana getrouwd met actrice en zangeres Elia Zaharia, met wie hij al jaren samen is. Een ‘royal wedding’ noemen we het dan ook alleen voor de vorm: Leka is hoofd van het Huis van Zogu, maar officieel is hij gewoon Albanees staatsburger zonder speciale status of officiële rol. Hoe dan ook: het huwelijk is uitstekende PR voor het land en je moet wel een republikein van steen zijn om niet een beetje te smelten voor het stel, dat stapelgek is op elkaar en al sinds 2010 verloofd is. 

Glamourbruid!

 © PPE / Nieboer

Leka leek aandoenlijk ontroerd door de ceremonie, Elia straalde non-stop en droeg een bruidsjapon die Barbie niet zou hebben misstaan, allemaal in het teken van het sprookje dat Albanië weer een beetje glamour moet bieden. De tijd dat Albanië een echte monarchie was, ligt inmiddels vele tientallen jaren in het verleden. Maar dat Leka en Elia de ambitie hebben het land en het koningshuis weer op de kaart te zetten, blijkt uit de ambitieuze gastenlijst. 

Royal rariteiten

© Twitter

Het was een zalig rariteitenkabinet van vergane glorie en royals uit de Eerste Divisie en de Amateurs Hoogste Klasse, maar toch knap om vertegenwoordigers te mogen ontvangen van zoveel verschillende vorstenhuizen. Voor Spanje was koningin Sofia ↑ aanwezig, Engeland stuurde prins en prinses Michael van Kent ↓ en Farah Pahlavi (beter bekend als Farah Diba) is als voormalig keizerin van Perzië ook geen kleintje in royal kringen. 

© Twitter

Léa wie?  

© Royal Court of Albania

In België blijken ze een prinses Léa te hebben waar we nog nooit van hadden gehoord. Het blijkt de weduwe van prins Alexander te zijn, het oudste kind uit het tweede huwelijk van koning Leopold III met Lilian. Luxemburg stuurde Guillaume en Sibilla, de broer en schoonzus van groothertog Henri. En de koning van Marokko vaardigde zijn zus Lalla Meryem af. Verder koninklijke hoogheden assorti, hier en daar een aartshertog (Georg van Oostenrijk) en een koninklijke én keizerlijke hoogheid (Georg van Pruissen). Niet gek voor een onbekende prins als Leka II. Geniet nog even van wat sfeerimpressies. En omdat we het niet laten kunnen, onderaan nog een kiekje van de toch wel zeer euh… aparte tiara van Elia.

© The Royal Watcher

© Royal Court of Albania

© Prins Leka II / Twitter

Lees verder 

Openingsbeeld © PPE / Nieboer

Laatste nieuws

Zie ook