De week van Máxima: gespot met een bijzondere hoed

De week van koningin Máxima stond volledig in het teken van de doop van prins Carlos jr. Ze reisde met haar gezin...

Lees ook

De week van koningin Máxima stond volledig in het teken van de doop van prins Carlos jr. Ze reisde met haar gezin af naar Italië, waar de doop plaatsvond. De doop verliep iets minder vredig doordat het prinsje het op een huilen zette, maar ondanks alles was het toch een prachtige dienst. 

De komst van de koninklijke familie werd tot het laatste moment geheim gehouden om de pers zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Toch zijn er foto’s naar buiten gebracht. Koningin Máxima gooide hoge ogen met een beeldschone kanten jurk. Maar echte koningshuiskenners vielen nog iets op: Máxima droeg een bijzondere hoed. 

De koningin draagt vrijwel altijd een hoed van een Belgische ontwerper, maar dit keer niet. Máxima droeg een hoed uit Urk die ze afgelopen juni heeft gekregen. De Urkse Wiepke Kaptein heeft de hoed speciaal door een ontwerper uit Urk voor de koningin laten maken. “Een leverkleurige cowboyhoed. Klassiek, netjes en sportief. Echt iets voor haar”, vertelt de vrouw. Wiepke’s dochter overhandigde de koningin de bijzondere hoed tijdens de officiële opening van Burendag op Urk. 

Toen Wiepke de foto’s van de doop zag schrok ze zich een ongeluk. “Ik wist meteen: dit is ‘m. Die heeft mijn dochter haar gegeven.” Tot de doop wist ze niet wat Máxima van de hoed vond. Leuk om te zien dat onze koningin ook echt iets met cadeautjes doet! Bekijk de bijzondere hoed in de onderstaande video: 

Meer lezen over koningin Máxima?

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook