William en Kate scoren eindelijk een Mountie!

Must-do van elke zichzelf respecterende royal op internationaal werkbezoek: gefotografeerd worden met het nationaal cult...

Must-do van elke zichzelf respecterende royal op internationaal werkbezoek: gefotografeerd worden met het nationaal cultuurgoed van het gastland.

De hertog en hertogin van Cambridge weten hier alles van. Hét fotomoment van hun eerste Royal Canada Tour had plaats in Alberta, waar ze zich met witte cowboyhoeden onderdompelden in all things paarden. In Australië kwamen ze niet onder kiekjes met schattige koala’s uit. En in India vlogen ze uren om zodat er een plaatje voor de Taj Mahal kon worden geschoten. Aan de Royal Canada Tour ontbrak nog één element en dat was een foto met een Mountie, lid van de beroemde federale en nationale koninklijke politie van Canada. Die werd gescoord in Yukon en kan dus worden afgevinkt.   

Lady in Red

© Chris Jackson / Getty Images

Na een nachtje in een hotel begonnen William en Kate aan hun bezoek aan Whitehorse, van oudsher een goudzoekersstadje. Kate straalde in een rode Carolina Herrera jas (Engelse designers werpen zich nu al twee dagen lang wenend ter aarde…) en bruine (bordeaux?) Tod’s schoenen. De jas had uiteraard knopen, heel veel knopen. En ze sleepte een groot deel van de dag de geruite sjaal mee die ze gisteren ook al meedroeg. Het gaat hier om de Maple Leaf tartan (ruit) ↓ een gebaar naar het gastland.

© Chris Jackson / Getty Images

 William de Eland

© Chris Jackson / Getty Images

Bij een bezoek aan een voorleesuurtje in de plaatselijke taal Tutchone kon ze het niet laten en zat weer eens lekker aan haar man, wat het thema van deze tour lijkt te worden. Het voorleesverhaal werd voor hen vertaald en ging over William de Eland, wat voor de nodige hilariteit zorgde. “Ze was vooral heel bezorgd dat we het te koud hadden gekregen,” zei Maddison Mills (8) die het stel later toewuifde. “Omdat we zo lang op hen moesten wachten.” Prins William leefde ook met het publiek mee: “Dat zijn de koudste handen die ik ooit heb gevoeld,” zei hij tegen een fan, die meldde dat het helemaal de moeite waard was.  

Fallische uitdaging

© Arthur Edwards / Getty Images

Keren we nog even terug naar de Okanagan Vallei waar Kate en William het raarste Canadese moment tot nu toe meemaakten. Het betrof een hapje geoduck, een schaaldier in de vorm van een fallus die een plaatselijke delicatesse is. “Nog best een uitdaging qua presentatie,” zei prins William uitgestreken. “Iets steviger dan een gewone mossel,” oordeelde Kate. “Heel ongebruikelijk, ik heb nog nooit zoiets gezien. Het is zo vers uit zee.” Met het diplomatiek wegmummelen had ze echter wat meer moeite. Wat we ons levendig kunnen voorstellen. Yikes. 

Dit is een geoduck

© The Evergreen State College

Verder lezen:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws