En de nieuwe Miss Nederland is…

We zijn weer een nieuwe Miss Nederland rijker! Een powervrouw die beauty, brains en business met elkaar verenigt. G...

Lees ook

We zijn weer een nieuwe Miss Nederland rijker! Een powervrouw die beauty, brains en business met elkaar verenigt. Gisteravond heeft Jessie Jazz Vuijk, de winnares van 2015, haar kroon overgedragen aan haar opvolgster. De vrouw die er vandoor gaat met de titel Miss Nederland 2016 is… Zoey Ivory!

Het spande erom, maar de 23-jarige Zoey Ivory van der Koelen mag zich een jaar lang de mooiste van het land noemen. De beauty heeft indruk gemaakt in de finale – met de welbekende badpakkenronde en het inhoudelijke praatje – en is gekozen door een vakkundige jury bestaande uit Kelly Weekers, Albert Verlinde, Monica van Ee, William Rutten, Kristina Bozilovic en Rob Peetoom. Zoey Ivory heeft elf concurrenten achter zich gelaten. 

De nieuwe Miss heeft bewezen dat ze niet alleen bloedmooi is, maar ook inhoud heeft. Zoey Ivory, opgegroeid in Almere, werd op jonge leeftijd ontdekt op straat en werkt al een tijdje als model. Ze onthult dat ze geen stereotype model is. Zo houdt ze van pizza en frikandellen. Zoey Ivory wil laten zien dat je als Miss ‘grappig, normaal en nuchter kan zijn’.

Nu Zoey Ivory de nieuwe Miss is, mag ze ons land volgend jaar vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe verkiezing. Deze zal begin volgend jaar plaatsvinden in de Filipijnen. Zoey Ivory zal komend jaar in dienst zijn bij de Nederlandse Miss Nederland-organisatie, inclusief prima salaris. De schoonheid heeft dus automatisch een nieuwe baan die onder andere bestaat uit presentaties, pr-dingen en rode lopers.

Gefeliciteerd, Zoey Ivory! 

Meer lezen:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook