Sweet sixteen voor prinses Salma van Jordanië

Feestje in het Beit al-Urdun paleis (oké, het is meer een villa) even buiten Amman, want prinses Salma – hi...

Lees ook

Feestje in het Beit al-Urdun paleis (oké, het is meer een villa) even buiten Amman, want prinses Salma – hier naast haar vader – viert vandaag haar ‘sweet sixteen’. 

Salma is de tweede dochter en het derde kind van koning Abdullah II en koningin Rania. Heel veel is er niet over haar bekend: ze doet het goed op school, ze houdt van veel van muziek en is een fan van Taylor Swift. Daarnaast kan ze heel aardig tennissen en tekenen en is ze goed met willekeurig wat voor gadget. Koning Abdullah grapte ooit dat hij alles wat er thuis geprogrammeerd moet worden meteen doorschuift naar haar. Blader even mee in haar fotoalbum.   

2000: pasgeboren!

© Nasser Ayoub / ANP

Prinses Salma was bij haar geboorte meteen brekend nieuws. Voor zover bekend is het ook de enige keer dat een koningin in het kraambed is gefotografeerd. Links koning Abdullah met een dubieuze snor, naast hem Hussein (6), Salma in de armen van Rania en grote zus Iman (4).  

2001: lieve dreumes

Caption

2003: dol op papa

© Queen Rania / Instagram

2004: werkbezoek met Rania 

© Queen Rania / Instagram

2006: bakken met Rania en Iman 

© Queen Rania / Instagram

2007: de familie is compleet

© Royal Hashemite Court

2008: spelen in de tuin

© Queen Rania / Instagram

2013: strumming away

© Queen Rania / Instagram

2015: eerste lenzen!

© Queen Rania / Instagram

Salma’s grote zus prinses Iman studeert momenteel aan Georgetown University in Washington, maar haar oudste broer kroonprins Hussein woont weer thuis en loopt momenteel ‘kroonprinsstages’. 

2016: haar vaders lach

© Royal Hashemite Court

Royal weetje: Salma’s zus Iman (niet op de foto) is morgen jarig en wordt dan 20. Binnen de Jordaanse koninklijke familie er zelfs twee op dezelfde dag jarig: prins Hashem is geboren op de verjaardag van zijn vader: 30 januari.

Verder lezen

Openingsbeeld © Royal Hashemite Court

Laatste nieuws

Zie ook