Lady Kitty over haar tante prinses Diana

Lady Kitty Spencer (25) weet nog dat haar tante, prinses Diana, geen ster was in de keuken, maar wel altijd in was voor...

Lees ook

Lady Kitty Spencer (25) weet nog dat haar tante, prinses Diana, geen ster was in de keuken, maar wel altijd in was voor een spelletje. En heel goed wist dat kleine meisjes dromen van mooie jurken. 

Om die reden mocht Kitty altijd in haar kleedkamer rondstruinen en liep ze als kleuter wel eens in een veel te grote baljurk rond. "Ik was nog heel jong toen Diana nog leefde," zegt ze in Vanity Fair. "Ik heb maar een paar herinneringen, maar die zijn heel speciaal en fijn, dus ik heb geluk dat ik die tenminste heb." Over haar banden met de Windsors praat ze liever niet. "Ik ben altijd bang dat ik te veel zeg, dus zeg ik liever niets," aldus Kitty. 

Aristomodel

© Lady Kitty Spencer / Instagram

Die discretie is nergens te bekennen als het om haar eigen leven gaat, want ze is een groot Instagram-fan. Lady Kitty werkt als model (ze liep al haute couture voor Dior in Engeland en Elsa Schiaparelli in Parijs), maakt Londen onveilig als socialite en wordt getipt als nieuwe royal It Girl. Niet gek voor een B-royal die nog maar net terug in Engeland is na jaren in Zuid-Afrika te hebben gewoond. Onder haar hobby's schaart ze "moeilijk doen zonder reden en sms'jes negeren". En op een of andere manier doen die grote blauwe ogen ons toch erg aan haar tante Di denken. 

Luxe label manager

© Lady Kitty Spencer / Instagram

Lady Kitty (25) is de oudste dochter van Charles Spencer, de broer van prinses Diana en de 9de graaf Spencer en zijn eerste vrouw Victoria Lockwood. Moeder en dochter staan hier samen afgebeeld. "Achter de schermen kiekje voor een shoot voor Harper's Bazaar," zegt Kitty. "Mijn eerste cover! We zijn inmiddels ruim 23 jaar verder en ik zit nog altijd even elegant en grimas nog net zo." 

Moderne familie

© Lady Kitty Spencer / Instagram

Na de scheiding van haar ouders  bleef ze met haar moeder in Zuid-Afrika met haar tweelingzusjes  Amelia en Eliza (Meals en Lize voor intimi) en haar broertje Louis. Haar zussen hebben ook de titel lady, haar broer is een burggraaf die ooit de 10de graaf Spencer en eigenaar van landgoed Althorp zal worden (want in dit geval gaan jongens voor, zucht). We denken dat Kitty hier links zit. Ze heeft nog een halfbroer en –zus (Edmund en Lara) uit het tweede huwelijk van haar vader en nog halfzusje Charlotte uit het derde huwelijk van Charles, die zich blijkbaar gretig vermenigvuldigt. 

Londonette

© Lady Kitty Spencer / Instagram

Sinds kort woont ze weer in Londen, waar ze probeert haar diploma in luxe label management ten gelde te maken (omdat dat nu eenmaal leuker is dan een marktkraam pitchen, vermoeden wij zomaar). "Zuid-Afrika is geweldig om op te groeien, maar nu verlangde ik echt naar de grote stad," zegt ze. "Londen is een geweldige plek als je in de twintig bent." 

Nieuwe It Girl

© Dave Thompson / Getty Images

Haar eerste openbare optreden was in 2007 toen ze met haar neven prins William en prins Harry aanwezig was bij een herdenkingsdienst voor prinses Diana, die toen tien jaar eerder verongelukt was. Societybijbel Tatler doopte haar onmiddellijk tot 'Meest Begeerde Meisje van Engeland'. Maar Kitty kwam pas in 2011 opnieuw in beeld, toen ze haar vader vergezelde op de bruiloft van prins William met Kate. Van links naar rechts de gezusters Spencer: lady Amelia, lady Eliza en lady Kitty.

Verliefd op graaf

© Lady Kitty Spencer / Instagram

Kitty datet in stijl, Haar partner is Italiaanse graaf Niccolò Barattieri di San Pietro, een ontroerend goed ontwikkelaar met royal roots die teruggaan tot 1466.  Deze zomer vierden ze vakantie in Griekenland, deze foto is genomen op Santorini.  De graaf is twintig jaar ouder en een gescheiden vader van drie kinderen. Vorig jaar leek het stel even uit elkaar te zijn, maar inmiddels is het weer helemaal aan. Over het leeftijdverschil maakt ze graag grapjes. Bij een kiekje van hen bij de Romeinse baden in Bath schreef ze: "De romeinen begonnen de ontwikkeling van Aqua Sulis in het jaar 43 – dus Niccolo zal wel in de buurt zijn geweest om te helpen met de constructie." Een royal met zelfspot, dáár houden we van!

Dit vind je vast ook leuk:

Openingsbeeld © Kirsten Sinclair / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook