Zie je wel? Kinderen krijgen hun intelligentie van hun moeder

Ben je moeder van een briljant kind (of kinderen)? Dan hebben we fantastisch nieuws voor je, want hun intelligentie hebb...

Lees ook

Ben je moeder van een briljant kind (of kinderen)? Dan hebben we fantastisch nieuws voor je, want hun intelligentie hebben ze te danken aan niemand minder dan JOU. Dat is nog eens een nieuwtje waarmee je thuis wil komen.

Een talenknobbel waar je U tegen zegt? Knappe cijfers voor wiskunde? In één keer slagen voor het examen? Kinderen mogen je dankbaar zijn, want als we onderzoek mogen geloven gaat de intelligentie van het kind hand in hand met ‘I got it from my mama’. Slimme kinderen hebben waarschijnlijk slimme moeders, schrijft Psychology Spot. Moeders zijn namelijk verantwoordelijk van het doorgeven van dit specifieke gen. Er is dus helemaal geen reden om ‘über intelligent’ op je wensenlijstje te zetten als het gaat om mannen!

Wetenschappers waren al zover dat ze wisten dat intelligentie erfelijk is, maar het is pas sinds kort dat ze erachter zijn gekomen dat de vader hier eigenlijk helemaal niets mee te maken heeft. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat intelligentie vooral van de moeder geërfd wordt. De vader kan het gen doorgeven, maar wordt als het ware ‘gedeactiveerd’. Bovendien heeft de gemiddelde moeder meer emotioneel en fysiek contact als het kind opgroeit, wat ook bijdraagt aan de intelligentie volgens sommige onderzoeken. Aha.

Lees ook:

Beeld: Pixabay

Laatste nieuws

Zie ook