Prinses Märtha Louise: ‘Scheiding is pijnlijk’

Prinses Märtha Louise van Noorwegen, die vorige maand aankondigde dat haar man Ari Behn en zij gaan scheiden, heeft...

Lees ook

Prinses Märtha Louise van Noorwegen, die vorige maand aankondigde dat haar man Ari Behn en zij gaan scheiden, heeft zich daar voor het eerst over uitgelaten. 

De 44-jarige prinses sprak in Soulspring, het centrum voor alternatieve therapieën waar ze mede-eigenaar van is, voor het eerst openlijk over haar scheiding en bood aan anderen te helpen die hetzelfde meemaken. Märtha Louise en Ari waren 14 jaar getrouwd en hebben drie dochters, Maud (13), Leah (11) en Emma (7).    

‘Eerlijk tegenover mezelf’

© Pascal Le Segretain / Getty Images

“Ik zit in Noorwegen in de positie dat ik de dingen die in mijn leven gebeuren moet delen, of die nu positief of negatief zijn,” aldus prinses Märtha Louise, hier met Ari in 2013. “Zoals iedereen inmiddels wel weet, lig ik in scheiding, wat een heel pijnlijke periode in mijn leven is. Maar je kunt ook werken aan eerlijker zijn tegenover jezelf en direct de confrontatie aangaan met je unieke en diepe gevoelens. Dat is natuurlijk moeilijk en vervelend, maar het betekent ook dat je het sneller kunt verwerken en er sneller van herstelt. Zonder die kennis zou ik hier nu niet zijn.”

 Hoe is het met Ari?

© Ari Behn / Instagram

Ook Ari verwerkt het een en ander op zijn heel eigen manier. Op Instagram verschijnen met enige regelmaat schilderijen van zijn hand. Die lijken heen en weer te slingeren tussen vreugde over vrijheid en zoeken naar een reddingsboei: kijk en oordeel zelf, wie het weet, mag het zeggen. 

Bouwpakketprinses?

© Ari Behn / Instagram

‘Paniek, overgave’  

© Ari Behn / Instagram

 Lotus als reddingsboei

© Ari Behn / Instagram

‘De oversteek’

© Ari Behn / Instagram

En een beetje vrede?

© Ari Behn / Instagram

Openingsbeeld © Ragnar Singsaas / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook