Waarom honden hun hoofd vaak scheef houden

Het is zo schattig: een hond die zijn of haar kop schuin houdt. Menig vrouw kirt wanneer honden dit doen, maar wist je &...

Het is zo schattig: een hond die zijn of haar kop schuin houdt. Menig vrouw kirt wanneer honden dit doen, maar wist je überhaupt al dat er een reden is waarom onze huisdieren dit ’trekje’ hebben? Het is niet alleen omdat het lief en aandoenlijk is.

Wat zeggen we? De echte reden is misschien nog wel schattiger dan dat! Honden draaien regelmatig hun koppie opzij en in eerste instantie lijkt het alsof ze dit doen om 1. schattig te zijn en 2. te laten zien dat ze naar je luisteren. Guess what?! Honden houden inderdaad hun hoofd scheef om met je te ‘communiceren’. Uit onderzoek blijkt namelijk dat honden op deze manier empathie tonen. Ze proberen om met je mee te leven terwijl jij tegen ze praat en ja, dat verklaart meteen waarom het altijd lijkt alsof ze precies weten hoe je stemming op dat moment is.

Het is misschien wel het ‘zesde zintuig’ van een hond. Zo weten ze toch ook precies wanneer je door een verdrietige periode gaat of wanneer je juist hartstikke vrolijk bent. Dit is hun manier van communiceren: ze laten zien dat ze ‘luisteren’ en met je meeleven. Lief!

Lees ook:

Laatste nieuws