Dé manier om nooit meer je koffie te morsen volgens onderzoek

Een goede kop koffie in de ochtend is dé manier om je dag te beginnen, maar er is niets zo vervelend als die koff...

Lees ook

Een goede kop koffie in de ochtend is dé manier om je dag te beginnen, maar er is niets zo vervelend als die koffie knoeien op je nieuwe top. Wáárom gebeurt dat keer op keer? We kunnen je alvast vertellen dat hier wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Echt.

Dankzij een onderzoek komen we er nu ein-de-lijk achter waarom je vaak geen koffie kunt drinken zonder te knoeien. Vaak staan mensen er niet eens bij stil dat ze morsen en dat hier een reden voor is. Nee, het is niet per se klunzig zijn of niet fatsoenlijk kunnen lopen met een mok in je hand… Het heeft namelijk alles te maken met de techniek hoe je jouw mok vasthoudt.

Krijg je het meestal niet voor elkaar om te lopen zonder dat je koffie over de rand komt? Dan is het handig om je kop anders vast te houden. In het onderzoek komt naar voren dat je minder tot niet knoeit als je de mok van boven vasthoudt. Ze noemen dit ook wel de ‘claw methode’. Maar wil je echt, écht, ECHT geen druppel morsen? Dan moet je het volgens de onderzoeker helemaal anders aanpakken en dat is door achteruit te lopen. Uh ja, to each their own, toch?

Lees ook:

Beeld: Pixabay.com

Laatste nieuws

Zie ook