Hoe lui is kroonprins Frederik?

Terwijl kroonprins Frederik van Denemarken nog feestte op de Olympische Spelen in Rio, was zijn vrouw Mary (44) alweer l...

Lees ook

Terwijl kroonprins Frederik van Denemarken nog feestte op de Olympische Spelen in Rio, was zijn vrouw Mary (44) alweer lang en breed aan het werk. Oh dear…

Frederik is lid van het Internationaal Olympisch Comité, dus is het niet zo vreemd dat hij de Spelen van begin tot eind wilde meemaken. Maar het schuurde wel een beetje, de foto’s van de kroonprins die het overduidelijk erg naar zijn zin had met absoluut niets doen. En die van zijn vrouw, die aan de andere kant van de wereld haar werkzaamheden alweer nijver had opgepakt. 

Prinses is allrounder

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Het was vooral wat pijnlijk omdat Frederik niet bekend staat als een werkbezoektijger en doorgaans ook al het liefst het nuttige met het aangename verenigt. Zo is hij eerder te porren om aanwezig te zijn bij een zeilwedstrijd dan dat hij Deense senioren bezoekt. Kroonprinses Mary, duidelijk het geheime wapen van de Deense Royals, is aanzienlijk breder inzetbaar en maakte er meteen een drukke week van, kijk even mee: 

Mary op Fashion Week

© Twitter Hello! US

Mary’s eerste klus na Rio was het bijwonen van Copenhagen Fashion Week. De kroonprinses is beschermvrouw van de Designer’s Nest Award en deelde de bijbehorende prijzen uit aan veelbelovende ontwerpers. Mary is zeer actief in het promoten van Deens design en droeg dan ook een jas van Fonnesbech en een jurk van Julie Fagerholt, beiden Deense ontwerpers. 

Ze opende een school in Arhus

Ze poseerde met paarden

© Det Danske Kongehus / Instagram

Prinses Mary bezocht daarnaast  het Vilhelmsborg Equestrian Center, het Deense Nationale Centrum voor Ruitersport in Arhus. Ze woonde de medaille-ceremonie bij van de deelnemers aan de eerste  kwalificatierondes van de FEI European Championships for Ponies. De prinses heeft zelf wekelijks paardrijles, net als haar kinderen. En Frederik? Die is inmiddels weer terug en moet eerst nog even bijkomen van de Spelen en de jetlag. Hij vervangt officieel zijn moeder die nog op vakantie is (tenzij zich een nationale crisis voordoet stelt dat niet zoveel voor), maar heeft overmorgen pas zijn eerste werkbezoek. Rond de middag, zodat hij kan uitslapen. Hmm.  

© Twitter Royaltyspeaking
Openingsbeeld © Pascal Le Segretain / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook