Zo beleefden de Oranje prinsessen Rio!

Wat een leuke koninklijke familie hebben we toch. Eindeloos sportief bank zitten, nagelbijten, juichen en mee zuchten, h...

Lees ook

Wat een leuke koninklijke familie hebben we toch. Eindeloos sportief bank zitten, nagelbijten, juichen en mee zuchten, het kan met een gerust hart aan de Oranjes worden overgelaten.

Amalia (12), Alexia (11) en Ariane (9) beleefden het allemaal op een eigen manier. Ariane houdt duidelijk van hockey en paardrijden, maar neemt haar maatregelen voor als het allemaal wel erg lang duurt. Alexia lijkt de meest gereserveerde van het stel, met een nu al legendarische ‘whatever’ blik. En Amalia kan zich qua enthousiasme meten met haar sportgekke vader, koning Willem-Alexander (wat sjouwt hij hier toch allemaal mee in die enorme rugzak?). Amalia is echter ook al een handige netwerkster: kijk haar hier eens soepel koningin Silvia van Zweden de hand drukken en koning Gustaf groeten – doet ze goed!   

Zelfbewuste Alexia

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Niet dat Alexia niet heel enthousiast kan zijn en opgewekt mee supportert. Maar het tweede A’tje lijkt toch ook te beschikken over een gezonde dosis relativeringsvermogen, gemengd met een dito hoeveelheid zelfbewustheid. Deze blik zegt: ‘Alles leuk en aardig, maar ik zou op dit moment ook ándere dingen kunnen doen.’ 

Boekenwurm Ariane

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Prinses Ariane was zoals gezegd uitstekend voorbereid op de saaie momenten en had een goed boek meegenomen om de wachttijd mee stuk te slaan. Qua formaat denken we aan Harry Potter of een fijne Thea Beckman. Met zo’n pil kom je het ellenlange wachten tussendoor wel door. Verder: diepe bewondering voor het schier olympische uithoudingsvermogen van Máxima’s oorlellen en we denken zomaar dat Amalia een schoonheid gaat worden.  

Snelle wissel

© Ryan Pierse / Getty Images

Dit vinden wij nu een gevalletje knappe logistiek en professioneel switchen. Het ene moment zat koning Willem-Alexander nog in een T-shirt en jasje op de tribune. En even later stond hij als Zijne Majesteit in een keurig pak medailles om te hangen, #corebusiness. Ergens tussen het ene moment en het andere moet de koning zich ergens in een ruimte – hopsend op één been? –  hebben omgekleed en een das hebben om geknoopt. Zeg niet dat de man niet flexibel is. 

Juichtaks

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Zowel moeder Máxima als dochter Ariane zitten op een gegeven moment zichtbaar aan hun juichtaks. Het jongste A’tje maakt dan een soort tentje van haar jasje (zit het boek eronder?). En Máxima is heerlijk herkenbaar vergroeid met haar smartfoon. Deze foto is genomen bij de wedstrijd van de hockeydames die zilver opleverde. Iets waar Ariane duidelijk minder mee zat dan Amalia ↓ die het even moest verwerken. Over vier jaar zijn de dames respectievelijk 16, 15 en 13, het is een kwestie van vier jaar wachten op hun Tokio Attitude.

© Pascal Le Segretain / Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook