De 7 spannendste looks van prinses Mabel

Ter ere van de 48ste verjaardag van prinses Mabel een ode aan haar eigenzinnige smaak, waar geen enkele andere prinses b...

Lees ook

Ter ere van de 48ste verjaardag van prinses Mabel een ode aan haar eigenzinnige smaak, waar geen enkele andere prinses bij in de buurt komt.

Het begon allemaal nog heel salonfähig met een keurig pakje voor haar verloving met prins Friso in 2003. Er zat weliswaar een schalks uitschulpend randje aan de rok, maar verder was het niet heel opvallend. Het was meteen ook de laatste ingetogen outfit die ze droeg, want vervolgens pakte ze standaard uit met wow-fits die de een vreselijk vindt en waar de ander mee wegloopt, maar die in ieder geval nooit saai zijn. Kijk even mee in de kledingkast van de prinses die niet wars is van een fashion experimentje. 

Zo Veel Strikken!

Nederland Mabel Friso huwelijk 2004 Michel Porro GI

© Michel Porro / Getty Images  

Met haar bruidsjapon gaf Mabel in 2004 meteen een geweldig visitekaartje af. Het ontwerp van Victor & Rolf telde 248 strikken en was ronduit spectaculair. “Klassiek met een knipoog,” zei ze er zelf over. 

Roze cadeautje

Nederland Mabel Friso zwanger van Luana 2004 Michel Porro GI

© Michel Porro / Getty Images  

In 2004 was Mabel zwanger van gravin Luana en kwam als roze geschenkverpakking naar een voorstelling. Op bloedhoge hakken, dat dan weer wel. Daarmee hobbelde ze in de jaren erna ook onvermoeibaar over kasseien tijdens Koninginnedagen, #doorzetter.   

Vintage chic

Nederland Mabel Friso 2005 huwelijk PC en Anita Michel Porro GI

© Michel Porro / Getty Images  

Voor het huwelijk van prins Pieter Christiaan en Anita van Eijk in 2005 leende Mabel een jurk van haar schoonmoeder. As you do. Het was niet zomaar een jurk, Beatrix droeg dit beeldje tijdens haar verloving met prins Claus in 1965. Het was een tikje retro, maar Mabel kwam er zonder moeite mee weg. 

Pucci met pailletten

Nederland Mabel Friso 2008 RVD

© RVD

Alleen iemand met heel veel zelfvrouwen kan Pucci met pailletten als daywear dragen. Prinses Mabel stond het beeldig, in 2008.   

Gouden eeuw

Nederland Mabel Friso 2008 Robin Utrecht ANP

© Robin Utrecht / ANP

Zwier, flair en een rok om onmiddellijk zin in dansen van te krijgen. Mabel droeg hem in 2008 toen ze met prins Friso per boot aankwam bij Koninklijk Theater Carre. Koningin Beatrix en prinses Margriet vierden daar samen hun respectievelijk 70ste en 65ste verjaardag met een feestelijke matinee voor duizend genodigden. We gokken erop dat deze rok de ster van de show was.   

Royal upcycling

Nederland Beatrix Mabel inhuldiging 2013 jasper juinen ANP

© Jasper Juinen / Getty Images

Een van de strikken en een deel van de sleep van Mabels trouwjurk maakten in 2013 een rentree. Ze waren verwerkt in de zwarte japon die ze naar de inhuldiging van haar zwanger Willem-Alexander droeg. Zo was prins Friso, die destijds nog in coma lag na een ernstig skiongeluk, er toch een beetje bij. De prins overleed in augustus van dat jaar.    

Trouw aan V&R

Nederland Mabel Viktor Rolf 2016 Mischa Schoemaker ANP

© Mischa Schoemaker / ANP

Zelfs in effen wit valt er altijd nog van alles te zien bij prinses Mabel. Voor het Amsterdam Dinner droeg ze een creatie van Viktor & Rolf, die haar als über-fashionable accessoires vergezelden. Ze had ‘m front row al gespot tijdens de show ↓ want ze is altijd loyaal gebleven aan haar favoriete strikleveranciers. Fijne verjaardag, prinses!

Nederland Mabel show Viktor Rolf 2016 twitter Mabel

© Mabel van Oranje / Twitter

Openingsbeeld © Bas Czerwinski / ANP

Laatste nieuws

Zie ook