Koning in Rio, doet aan NL-promotie

Heeft koning Willem-Alexander humor of niet? Op de tribune tijdens het roeien in het Lagoa Rodrigo de Freitas tijdens de...

Heeft koning Willem-Alexander humor of niet? Op de tribune tijdens het roeien in het Lagoa Rodrigo de Freitas tijdens de Olympische Spelen van Rio pikte hij mooi even een oranje momentje mee.

Zijne Majesteit was als erelid van het Internationaal Olympisch Comité uitgerukt naar Brazilië, waar het vooralsnog geen prijzenfestijn is. Dus laten we maar hard roepen dat het om het spel gaat en niet om de knikkers.  Zelfs als er niet één medaille wordt gewonnen, zijn we namelijk nog altijd eeuwig dankbaar voor deze foto en een koning die zichzelf niet al te serieus neemt. En ook gewoon een pasje om zijn nek moet dragen.

Meer Oranjemomenten

Nederland Willem Alexander in Rio RVD

© RVD

Willem-Alexander was bij de openingsceremonie en is inmiddels uit Rio vertrokken. Hij heeft de afgelopen dagen goed benut met zeer veel Oranjemomenten. Zo ontmoette hij een deel van de sporters van TeamNL, uiteraard gekleed in een passend jasje.

En nog fietsen ook!

Nederland Willem-Alexander in Rio 2016 RVD

© RVD

Samen met chef de mission Maurits Hendriks en premier Rutte verplaatste Zijne Majesteit zich in het Olympisch Dorp zeer Nederlands per fiets. Meer Hollandpromotie kunnen we ons niet wensen.  

Openingsbeeld: © Robin Utrecht / ANP

Laatste nieuws