Royal zusjes kuieren door tuin, worden high van lelies

Alles wat koningin Margrethe van Denemarken doet is leuk, of ze nu danst, waarschuwt voor zwanenpoep of eet. Dus ook een...

Lees ook

Alles wat koningin Margrethe van Denemarken doet is leuk, of ze nu danst, waarschuwt voor zwanenpoep of eet. Dus ook een gezusterlijke wandeling door de ouderlijke tuin krijgt net even wat meer sjeu met haar.

Het is zomer en het bloeit in de kasteeltuin rond Paleis Gråsten. Dus kwamen – traditie! – de royal Deense zussen gezellig een paar dagen samen op het kasteel in Jutland, voor een rondje flora, fauna en wespen. Koningin Margrethe was zoals vertrouwd luisterrijk aangekleed in een van haar favoriete katoentjes en gewapend met een vrolijke groene tas (wat sjouwt ze toch altijd allemaal mee?) en matching schoenen. Prinses Benedikte hield het bij een groen vestje en koningin Anne-Marie van Griekenland deed een poging high te worden van de lelies.

Zussen zijn dol op elkaar

Paleis Gråsten is de zomerresidentie van de Deense Royals en een persoonlijke favoriet van koningin Margrethe. Ze is dol op de romantische Engelse landschapstuin, een liefde die ze overnam van haar moeder koningin Ingrid, die er ook dolgraag was. Een van de borders laat ze altijd zo beplanten als Ingrid het ooit bepaalde, als eerbetoon aan Ingrid. Daar zijn Benedikte en Anne-Marie het roerend mee eens. Kunst is wel Tillia en Helike ↓ uit die borders te houden, want de royal teckels graven de planten er even snel uit als het tuinteam ze erin zet.

Denemarken Tillia en Helike Det Dankse Kungehuset

© Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook