Prins Harry: “Ik heb spijt dat ik niet eerder over dood prinses Diana sprak”

Prins Harry was slechts twaalf jaar toen hij zijn moeder verloor. Een heftige gebeurtenis die zijn leven heeft getekend....

Prins Harry was slechts twaalf jaar toen hij zijn moeder verloor. Een heftige gebeurtenis die zijn leven heeft getekend. De prins onthult dat hij jarenlang niet over prinses Diana heeft gesproken. “De eerste 28 jaar van mijn leven heb ik er niet over gepraat”, zei Harry in een interview. “Ik heb er echt spijt van dat ik dat eerder niet deed.”

Prins Harry zet zich samen met prins William en hertogin Kate in voor Heads Together, een liefdadigheidsinstelling voor psychische problemen. Tijdens een bijeenkomst van Heads Together stelde hij zich bijzonder openhartig op en vertelt hij over zijn eigen ervaringen. De prins weet als geen ander hoe het is om een moeilijke periode door te maken.

Hij raakte in gesprek met topsporter Rio Ferdinand die vorig jaar zijn echtgenote verloor aan kanker. Rio vroeg de prins naar de dingen hij heeft moeten doorstaan na het overlijden van zijn moeder. Harry vertelde dat hij niet jarenlang niet heeft kunnen praten over zijn moeder, maar dat hij nu inziet hoe belangrijk dat wél is. “Het is oké om verdrietig te zijn, maar je moet er wel over praten. Het is geen zwakte. Zwakte is een probleem hebben en het niet herkennen en er niets aan doen”, zegt de prins.

“Het is makkelijk om te kijken naar een topsporter als Rio Ferdinand en te zeggen: ‘je krijgt zoveel geld, je bent een succesvolle voetballer en je hebt snelle auto’s’. Maar aan het einde van de dag is het wel zo dat hij zijn vrouw is verloren terwijl hij pas net zijn leven met haar was begonnen. Natuurlijk ervaart hij pijn, het maakt dan niet uit dat hij een fantastische baan heeft”, aldus Harry. De topsporter bedankt de prins voor zijn openhartigheid. “Hij heeft dingen meegemaakt waar mijn kinderen ook doorheen gaan. Om hem te horen over zijn ervaringen is heel belangrijk voor mij.”

Lees ook:

Bron: Nu.nl, Nos.nl

Laatste nieuws